Transformatie/Inspiratie, tentoonstelling in Sieboldhuis

Sinds 16 september heeft het Sieboldhuis een nieuwe tentoonstelling onder de naam Transformatie/Inspiratie van Madelon Hooykaas en Keiko Sato.

Ik besloot een week later het Japanmuseum te bezoeken om deze tentoonstelling te bekijken en een sfeerimpressie te maken door middel van mijn fototoestel.

Bij het binnenkomen van het museum krijg je een boekje mee met daarin de informatie van waar de (multimediale) tentoonstellingsobjecten te vinden zijn en wat ze inhouden. De tentoonstelling zelf is verspreid door het hele museum, waardoor de vaste tentoonstelling van het Sieboldhuis gemixt is met de tijdelijke tentoonstelling.

Mijn advies is om bovenin het museum te beginnen met het bekijken van de diverse objecten van deze tentoonstelling. Bovenin het gebouw is er ook een ruimte voor de tijdelijke tentoonstelling. Deze ruimte is donker, vanwege het filmmateriaal te te bekijken (en te beluisteren) is. Ik werd helemaal zen van het filmmateriaal in combinatie met de haiku’s.

Het allermooiste onderdeel van de tentoonstelling vond ik het tentoonstellingsobject in de kelder. De combinatie van glas en licht vond ik prachtig! Ik ben hier ook een tijdje blijven steken om foto’s te maken.

De tentoonstelling zelf is inderdaad een inspiratiebron voor mij. Ik adviseer iedereen dan ook om deze tentoonstelling te bekijken. En mocht je nog nooit het Japanmuseum bezocht hebben, dan komt dat helemaal mooi uit!

De tentoonstelling Transformatie/Inspiratie van Madelon Hooykaas en Keiko Sato loopt tot en met 24 november 2012 in het Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Entree: €8 euro voor volwassen, €4,50 voor CJP en studenten (op vertoon van collegekaart).

Meer informatie: http://www.sieboldhuis.org/tentoonstellingen/detail/transformatie_inspiratie

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?