Junko Ueda geeft recital in Wereldmuseum Rotterdam


Junko Ueda
Op 17 maart zal de Japanse zangeres en satsuma-biwaspeelster Junko Ueda te zien en te horen zijn in het Wereldmuseum in Rotterdam. Ze zal een recital geven met meditatieve rituele boeddhistische chants en gezongen verhalen uit de Heike Monogatari, waarbij Junko Ueda zichzelf begeleidt op de satsuma-biwa.

De 12e eeuwse Heike Monogatari – de geschiedenis van Heike – is een beroemd ridderverhaal uit de Japanse literatuur. Het verhaalt over de triomfen van de Heike-clan tot hun ondergang in 1185, toen ze de oorlog tegen de rivaliserende Genji-clan van Kamakura, ten zuiden van het huidige Tokyo, verloren.

Volgens de boeddhistische monnik Kenkô Yoshida (ca.1330) werd het verhaal opgetekend door Shinano Yukinaga Nyûdô toen hij zijn muzikantenbestaan opgaf om zich terug te trekken in het bergklooster Hiei-zan. Hoe het ook zij, het verhaal heeft de eeuwen doorstaan doordat het door biwa-spelende monniken werd gereciteerd. Meer informatie: klik hier.

junkoueda1

Het programma op 17 maart ziet er als volgt uit:

14.30 – 15.30 uur: Concert Junko Ueda
15.30 – 16.15 uur: Hapjes, drankjes en de mogelijkheid om een praatje te maken met Junko Ueda.
16.15 – 17.15 uur: Rondleiding met gids door de expositie ‘Samurai’.

Kaarten voor deze middag kosten €35 en kunnen gereserveerd worden bij het Wereldmuseum Rotterdam via e-mail: ln.mu1506300417esumd1506300417lerew1506300417@ofni1506300417

Junko Ueda is een zangeres en satsuma-biwaspeelster uit Tokio. Zij studeerde de Japanse luit satsuma-biwa bij de legendarische vertolkster Kinshi Tsuruta en boeddhistische shomyo-zang bij Kôshin Ebihara van de Tendai-school.

Bron: Wereldmuseum Rotterdam en Officiële Website Junko Ueda

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?