Japan Square Filmfestival te Gent

Japansquare2013Vijf dagen Japanse film, een droom voor veel liefhebbers! Van 20 maart tot en met 24 maart is er in Gent de vierde editie van het Japan Square Filmfestival. Dit filmfestival brengt je Japanse drama, documentaires tot (culinaire) material arts en sensuele films. De prijs varieert per film tussen 7 en 9 euro.

Woensdag 20 maart kan je om 19.45 uur Our Homeland (かぞくのくに) gaan kijken, een Japanse drama, met een Koreaanse regisseur. Deze film werd bekroond tot beste film van het jaar 2012.
Op donderdag om 19.40 uur kan je genieten van The Warped Ones (狂熱の季節) een sensuele film, met thema’s als ontvoering, misbruik en manische buien.
Vrijdag om 20.00 uur kan je It’s a Beautiful Life – Irodori (人生、いろどり) een waargebeurd verhaal over hoe een aantal dames op leeftijd een zaak beginnen in bladeren. Ja, in bladeren die groeien aan bomen. Deze film geeft je echt een blik op de Japanse cultuur!
Twee films op zaterdag! Eentje om 20.00 uur, namelijk Death of a Japanese Salesman (エンディングノート) een documentaire over een typische Japanse zakenman. De andere speelt iets later, Death Sushi (デッド寿司) kan je om 22.30 uur gaan kijken. Deze film is een moderne Japanse culinaire material arts film, die wordt beschouwd als een mengeling van Kill Bill en Attack of the Killer Tomatoes.
Zondag is de laatste dag van het festival en dan kan je gaan kijken naar Sukiyaki (極道めし). In deze film vertellen 4 celgenoten over hun smakelijkste herinneringen om een traditionele nieuwjaarsmaaltijd te winnen. Deze film wordt vertoond om 14.00 uur. Om 12.30 uur is er ook een lunch met bentô, maar deze is helaas reeds uitverkocht, maar je kan wel nog een plaatsje reserveren voor de film.

Het filmfestival heeft recent nog een eerdere datum toegevoegd als voorproefje! 12 maart om 19.30 uur kan je de film Colorful gaan kijken met na de film een Q&A met Hara Keiichi (bekend van Doraemon). Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Universiteit Gent.

Alle voorstellingen zijn Engels ondertiteld en zullen plaatsvinden in de Studio Skoop, Sint-Annaplein 63. Reserveren kan op de website van Japan-Square.

Bron: Japan-Square Filmfestival

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?