BREAKING: titel nieuwe roman Murakami bekendgemaakt

Haruki Murakami brengt zijn nieuwe roman uit in Japanse editie op 12 april. De titel van deze nieuwe roman werd eerder vandaag bekend gemaakt:

色彩を持たない多崎つくると、彼の巡礼の年 (Colorblind/Colorless Tasaki Tsukuru and the Year of His Pilgrimage)

Dit werk volgt drie jaar na zijn vorige romantrilogie 1q84 die wereldwijd vele miljoenen keren over de toonbank ging. De verwijzing naar het boek 1984 van George Orwell werd natuurlijk direct opgemerkt. Het cijfer negen is in het Japans ‘Kyu’, de letter q is ‘kew’, wat op dezefde manier wordt uitgesproken. Ook speelt deze roman zich volledig in het jaar 1984 af.

Fotograaf: Elena Seibert
Fotograaf: Elena Seibert

Haruki Murakami werd geboren op 12 januari 1949 in Kioto, Japan. Zijn beide ouders gaven les in Japanse literatuur, zijn liefde voor de kunst van het schrijven is dus niet zo ver te zoeken. Toen hij dertig was werd zijn eerste roman (Hear the wind sing) bekroond met de Gunzou Literatuurprijs voor beginnende schrijvers. Dit was het begin van een erg mooie carrière. Zijn werken worden vertaald in meer dan 40 landen. Voor Nederland worden ze steeds rechtstreeks uit het Japans vertaald door drie vertalers: Jacques Westerhoven, Elbrich Fennema en Luk van Haute.

Meer nieuws komt zo snel mogelijk jullie richting uit, wij houden alvast een onze ogen open.
Ben jij ook benieuwd naar dit nieuwe werk? En ook wanneer de vertaling er aankomt?

Bron: haruki-murakami.com ; murakami.nl

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Eén gedachte over “BREAKING: titel nieuwe roman Murakami bekendgemaakt

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?