Fotoreportage: De Samurai tentoonstelling

Eind februari bezocht ik met een aantal AVO Forum leden de Samurai tentoonstelling in het Wereldmuseum in Rotterdam. Ik heb er mogen fotograferen in het museum, wat ik erg bijzonder vond. Mijn doel van deze foto’s is om deze met jullie te kunnen delen, zodat jullie kunnen zien wat de tentoonstelling inhoudt. Foto’s zeggen meer dan woorden, daarom nodig ik jullie uit om te kijken naar mijn verzameling foto’s van deze tentoonstelling en ga ik jullie niet vermoeien met heel veel tekst.

De tentoonstelling zelf was zeer interessant om te zien. Ik neem aan dat iedereen wel eens van een samoerai/samurai gehoord heeft. Ik denk ook dat zijn wapens niet onbekend zijn. Ik ben zelf geïnteresseerd in geschiedenis, daarom hoefde ik niet twee keer na te denken om naar deze tentoonstelling te gaan!

In totaal hebben we bijna 3 uur rondgelopen om alles te kunnen zien van de tentoonstelling. Het kostte natuurlijk ook wat tijd, omdat ik de tijd en rust nam om foto’s te maken. Je krijgt maar één keer de kans om zoiets op foto te zetten!

Oorspronkelijk zou de tentoonstelling tot eind maart open blijven, maar door succes is het verlengd tot en met vrijdag 26 mei 2013. Elke zondag is er een rondleiding tussen 15.00 en 16.00 uur. Daarna zal de tentoonstelling Manga (vanaf 28 juni) in het Wereldmuseum te zien zijn.

Wil je meer foto’s zien? Kijk dan hier.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

4 gedachten over “Fotoreportage: De Samurai tentoonstelling

 • 20 april, 2013 om 11:43
  Permalink

  Lieve Francisca Wat een mooie foto’s heb jij gemaakt. En wat een rust straalt het allemaal uit.Dat is ook wat ik mooi aan Japan vind. Buiten veel drukte maar binnen serene rust. Een knap staaltje fotografie.

  Reactie
 • 20 april, 2013 om 14:11
  Permalink

  love the fotos, gaat t bij me kriebelen om nog een keertje te gaan.
  sfeer impressie nice gepakt ^^

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?