Noriko Amano en La Compagnie Baroque – A requiem for Fukushima

Aanstaande zondagmiddag 19 mei spelen Noriko Amano en La Compagnie Baroque een requiem voor Fukushima, een benefietconcert. Diverse stukken van J.S. Bach, Telemann, d’Anglebert en Leclair worden gespeeld, oftewel een middag met barok muziek en dans.

Het benefietconcert begint om 15.15 uur en vindt plaats in de Engelse Kerk aan de Begijnhof in Amsterdam. Tickets voor dit optreden kosten €15,-. De kassa is een half uur voor aanvang open.

Kyoko Onishi - Bron: itten.meDe gehele opbrengst van deze middag gaat naar de kookstudio van Kyoko Onishi. Met haar kookstudio zet zij zich in voor kinderen in Fukushima die de eerste signalen van ziekte vertonen ter gevolge van de nucleaire ramp in 2011.

Kyoko Onishi is de oprichtster van Europa Yakuzen en zeer bekende kok. Zij is een expert in Yakuzen ofwel de Medicinale keuken. Door middel van de juiste voeding zoekt zij de balans op in het lichaam.

Het muziekgezelschap bestaat uit Noriko Amano op de klavecimbel, Sachiyo Hayashi op de traverso, Yukiko Murakami op de barokfagot, Tomoko Katsura op viool en Guillaume Grosbard op de cello.

Noriko AmanoNoriko Amano studeerde piano aan het Toho Musical College en aansluitend muziekgeschiedenis aan de Universiteit van Keio waar zij in 1988 afstudeerde. In 1990 kwam Noriko naar Nederland om klavecimbel te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar zij in 1996 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde.

Bron: Amsterdams Uitburo

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?