Viering 100 jaar Japanse Tuin groot succes!

Op zaterdag 27 april was het Japans Festival in tuin Clingendael om 100 jaar Japanse Tuin te vieren. Via AVO Forum hebben wij een meeting georganiseerd, zodat we met een groep langs de kraampjes konden lopen, maar ook optredens konden bekijken. In totaal waren we met ongeveer 10 mensen! Dit maakte het heel gezellig!

_MG_3976 _MG_3795_MG_3965_MG_3823
_MG_3816_MG_3839_MG_3841

Het weer hadden we mee, wij konden genieten van de zon. Helaas was er een koude wind die ons soms deed besluiten om verder te lopen, zodat we warm zouden blijven. In het zonnetje uit de wind was het prima te doen!

In de Japanse Tuin was het een drukte van jewelste, tussendoor werd er een butoh optreden gedaan door Yuko Kaseki. Ze deed haar uitvoering gewoon tussen het publiek, ze liet zich niet stoppen door de mensen die misschien in de weg stonden. De muziek zorgde ervoor dat de mensen in de tuin richting het paviljoen liepen om te kijken wat er allemaal gebeurde. Het was dringen geblazen, want iedereen wilde zien wat de butoh danseres liet zien. En dat was best wel bijzonder!

_MG_3853_MG_3865_MG_3881
_MG_3885_MG_3893_MG_3918

Het Japans Festival was niet heel groot, maar er waren diverse kraampjes met leuke hebbedingetjes  Er waren genoeg mogelijkheden om bonsai boompjes te kunnen kopen. Er was voldoende ruimte om even in rust te genieten of juist de drukte op te zoeken. Waarschijnlijk is dit evenement een eenmalig evenement geweest, maar mocht er besloten worden tot een vervolg dan ben ik er gewoon weer bij! Dan organiseren we ook weer een AVO meeting!

De bloesems in de Japanse Tuin stonden op dat moment nog niet helemaal in bloei. Waarschijnlijk zullen ze deze week wel flink in bloei staan, dus misschien is het een idee om weer eens snel langs te gaan!

De Japanse Tuin in Tuin Clingendael in Den Haag (Wassenaar) is gratis te bezichtigen, elke dag van 9.00 tot 20.00 uur. De tuin is deze voorjaar nog tot en met 9 juni 2013 geopend (voorjaarsopening). De najaarsopening is van van 14 tot en met 27 oktober 2013. Dan is de Japanse Tuin dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

7 gedachten over “Viering 100 jaar Japanse Tuin groot succes!

 • 10 May, 2013 om 10:46
  Permalink

  Ziet er allemaal leuk uit, blij om te horen dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad.
  Vraag me nu wel af wat dat voor kleurrijk uitziende voedsel is op die foto, ziet er zeer smakelijk uit.

  Reactie
  • 10 May, 2013 om 10:48
   Permalink

   Dat is sushi, sushi discoballen! Met natuurlijke kleurstoffen gekleurd (denk aan bijvoorbeeld bietensap).

   Reactie
   • 10 May, 2013 om 11:00
    Permalink

    Ziet er nog lekkerder uit dan normale sushi!
    Leek er inderdaad ook wel op had alleen niet verwacht dat het ook zo kleurrijk te krijgen zou zijn.

    Reactie
 • 10 May, 2013 om 12:52
  Permalink

  Het was erg gezellig inderdaad. Ik heb fijne herinneringen aan deze meeting en de dag zelf ^^ . Een vervolg van het festival zou erg leuk zijn maar ik denk ook dat het eenmalig was. Misschien dat we over weer 100 jaar ( na reïncarnatie uiteraard) er weer zijn ;) Het zou in ieder geval erg mooi zijn als de tuin dan nog bestaat.

  Reactie
  • 10 May, 2013 om 21:36
   Permalink

   Misschien dat ze het over 25/50 jaar weer eens gaan doen? ;)

   Reactie
 • 11 May, 2013 om 18:51
  Permalink

  Van mij mag het een jaarlijks openings-ritueel worden………

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?