Japans-Indische Percussionist Nippy Noya in concert

Nippy - Aoi - ShioriZaterdag 29 juni zal Nippy Noya samen met zijn Japanse achternichten een concert geven dat opgedragen wordt aan de Japans-Indische nakomelingen. De zaal zal openen om 14.00 uur en een half uurtje later start het concert dan ook. De entree is gratis. Voor dit concert moet je in de J.M. Fenterer van Vlissingenzaal zijn in het Utrechts conservatorium. Dit werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren Stichting Japan Netherlands Culture Center, Stichting Sakura en Vereniging J.I.N.

Nippy Noya werd geboren tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Zijn moeder, een Indonesische verpleegster, en zijn vader, een Japanse militair leerden elkaar kennen tijdens de Japanse bezetting. Toen Nippy 4 jaar was, verhuisde hij naar Nederland, waar hij een liefde voor percussie ontwikkelde. Hij begon in Amsterdam zijn professionele carrière met de percussie-rockband Massada en werd een wereldwijd bekende percussionist.

In 1996 trok Nippy Noya naar Japan om zijn halfbroers en hun familie te ontmoeten. Daar bezochten ze ook zijn vaders graf. Tijdens dit bezoek aan het land van zijn vader kwam hij ook te weten dat zijn vader altijd op de Japanse drum had gespeeld. Vandaar waarschijnlijk ook zijn passie voor de percussie!

Toen hij in 2000 een tweede keer naar Japan ging, leerde hij ook zijn twee achternichten, Aoi Goto en Shiori Goto kennen, die beiden klassieke piano spelen. Deze twee achternichten zijn ook diegenen die hem vergezellen tijdens dit concert. Nippy’s achternichten werden geboren in Japan, maar wonen nu in Wenen.

Aoi Goto heeft zich ook laten inspireren door de levens van Japans-Indische kinderen en heeft “Children’s Tears” gecomponeerd. Dit zal tevens ook het laatste nummer zijn dat tijdens dit concert gespeeld wordt door de beiden pianistes.

Bron: Stichting Japan Netherlands Culture Center, Stichting Sakura, Vereniging J.I.N. via Charles

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?