SPYAIR, Shonen Knife en Anna Tsuchiya op Tokyo Crazy Kawaii Paris

De Kawaii-cultuur komt ook in Europa steeds meer en meer een kijkje nemen. Maar wat is dat nu eigenlijk? Het gaat om verschillende mode-stijlen, levensstijlen. Je kan je schattig kleden, of schattige accessoires toevoegen aan je dagelijkse spullen. Japan staat bekend om dit Kawaii-gebeuren. Een nieuw evenement mag je nu aan je agenda toevoegen, namelijk Tokyo Crazy Kawaii Paris!

Het evenement ‘Tokyo Crazy Kawaii Paris’ is een van de vele evenementen rond deze cultuur. Men koos ervoor om dit in de Franse hoofdstad te  houden omdat het een land is waar erg veel reizigers heen trekken, maar ook omdat het land een erg hoge standaard in mode en schoonheid kent. In Frankrijk is het hele Anime en Manga gebeuren best wel gekend onder een zeker publiek, maar ook de mensen die daar weinig of geen kennis over hebben, houden vaak wel van de kleine bonsai boompjes. Het event geeft alle bezoekers de kans om Japan te beleven.

Tokyo Crazy Kawaii ParisTijdens dit event zullen verschillende artiesten aantreden. SPYAIR was de eerste band die bekend gemaakt werd. Ze zullen een outdoor concert geven op zondag 22 september. SPYAIR is een melodieuze rockband gevormd in 2005, bestaande uit zanger SPYAIR IKE, guitarist UZ, Bassist MOMIKEN en drummer KENTA. Ze zijn bekend van de cover die ze maakten van de theme song voor tekenfilm Gintama.  Ook Shonen Knife zal optreden, dat dan op zaterdag 21 september. Deze band werd in 1981 gevormd door Naoko. De band bestaat nu uit 3 zangeressen die ook elk een instrument bespelen. Naoko speelt guitaar, Ritsuko speelt bass en Emi bewerkt de drums. Shonen Knife is ook bezig aan hun Europese tour. De derde bevestigde artiest is Anna Tsuchiya, zij zal spelen op zondag 22 september. Anna Tsuchiya maakte haar debuut als model in 1998. Ze werkte reeds voor magazines, reclames, mode-shows en ook reeds als actrice. Muzikaal is ze actief sinds 2002, toen ze lid was van de band Spin Auqua. Haar solocarrière kreeg zijn startschot in 2005.

Het beleven van Japan gaat via meerdere wegen. Men zal proberen de sfeer van Tokio weer te geven via muziek, mode, eten, anime en game en ook Zakka (Karakter). Natuurlijk gaat men ook verder kijken naar de verschillende gebieden waaronder Harajuku. Die gebieden hebben dan weer telkens hun uitwerking in muziek, mode enzovoort…

Tokyo Crazy Kawaii Paris vindt plaats in Parc Floral De Paris op vrijdag 20 tot en met zondag 22 september en dit telkens van 10.00 tot 20.00 uur. Een kaartje voor één dag kost je €18,-, voor drie dag kost je dat €45,-.

Je zal er dus de kans hebben om je kennis over Japan en hun cultuur bij te sturen. Zoals op de meeste evenementen kan je ook leuke gadgets kopen. Indien er meer nieuwtjes bekend gemaakt worden in verband met dit evenement, brengen we je op de hoogte! Hou de blog dus zeker verder in de gaten.

Bron:Tokyo Crazy Kawaii Paris

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?