Smelten op Incubated met Idiot Glee, Nisennenmondai en Shigeto

In een snikhete STAGE01 van 013 was het woensdag 19 juni tijd voor een nieuwe editie van Incubated. Grootste aandachtstrekker voor mij was de band Nisennenmondai. Maar ik zou mijzelf niet zijn als ik meteen de hele avond meepak om te bekijken en vooral te beluisteren of er nog wat te ontdekken valt.

Idiot Glee (foto: Francisca Hagen)Idiot Glee trapte de avond af met lekkere dreampop. De fijne stem van James Frily deed mij wel degelijk wegdromen. Het was bijzonder om te zien hoe hij zijn muziek maakte. Terwijl hij met beide handen de synthesizers en met zijn neus de samplers moest aan- of uitzetten. Later deed hij datzelfde terwijl hij zijn liedje aan het zingen was met een microfoon in zijn hand. De muziek die hij maakte is perfect tijdens een hete zomerdag. Dat was makkelijk in te beelden in een snikheet STAGE01.

Nisennenmondai (foto: Francisca Hagen)Nisennenmondai was de tweede band van de avond. Ik had het één en ander al van hen beluisterd en keek behoorlijk ernaar uit. Voor mijn gevoel leek het optreden kort. Ze hadden maar 40 minuten de tijd, maar gezien hun liedjes van een behoorlijke lengte zijn, waren ze al na ongeveer 3 liedjes klaar. Maar ondanks dat het voor mijn gevoel het optreden kort duurde, was er genoeg te zien. Vooral de drummer (Hime) heeft een behoorlijk uithoudingsvermogen door te blijven drummen op een bepaald ritme. Gitariste Masako heeft een heel arsenaal met pedaaltjes en knopjes waar ze tijdens het spelen mee moet werken om haar input te geven met haar gitaar. Ze lijkt te weten wat ze doet, ik zou helemaal gek worden van al die verschillende pedaaltjes. Bassist Zai lijkt er genoeg te hebben aan één zo’n pedaal. Nadat ze klaar waren dacht ik ‘Is dit alles? Ik wil meer!’. Voldoende reden om ze nog eens live te zien!

Shigeto (foto: Francisca Hagen)Shigeto mocht de avond afsluiten. Zijn electronische muziek deed het publiek veel meer dansen, het was ook veel drukker geworden en het werd alleen maar heter. Als je nog niet aan het zweten was, zou je nu begonnen moeten zijn met zweten! De dansbare muziek die hij zelf produceerde ondersteunde hij met een goede drumsessie. Het knalde de speakers uit! Het had enorme indruk op mij gemaakt, maar dat is niet zo gek als je weet dat ik een zwak heb voor drum(mer)s! De combinatie vond ik dan ook zeer verrassend en leuk om te horen. Bijna voordat ik vertrok – ik moest de laatste trein halen – deed hij nog even een drumsolo. Dat vond ik een mooi einde van mijn avond. Ik verliet het pand toen er hip-hop geluiden te horen waren vanuit de zaal. Ik weet niet hoe lang Shigeto daar heeft gestaan, maar het heeft heel wat mensen doen komen naar een snikheet klein podium.

Foto’s: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Smelten op Incubated met Idiot Glee, Nisennenmondai en Shigeto

  • 5 augustus, 2013 om 07:10
    Permalink

    Zo te horen was het een leuke ervaring ondanks de warmte. Doet me toch denken dat ik misschien wat meer aandacht moet schenken aan concerten. :)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?