TodaysArt Festival 2013 met aantal Japanse namen

Aan het einde van de maand september is het weer tijd voor het TodaysArt Festival in Den Haag. De 2013 editie is alweer de negende en zal plaatsvinden in en rondom het gebouw aan de Schedelsdoekshaven waar het voormalig Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevestigd was. Daarnaast zal er ook een gedeelte van het programma plaatsvinden in het Atrium van het stadhuis. Het festival is op vrijdag 27 en zaterdag 28 september.

Onder de diverse artiesten zitten ook Japanse artiesten:

De producer Yosi Horikawa zal op 27 september optreden in Club 1 van het voormalig gebouw van Binnenlandse Zaken. Video mapping artiest Florence To staat hem bij, bij deze live show.

Diamond Version’s (samewerking tussen Carsen Nicolai (Alva Noto) en Olaf Bender (Byetone)) optreden in Nederland is een premiere. De show wordt versterkt door Atsuhiro Ito, uitvinder van de Optron, een instrument dat TL-lichten gebruikt als geluidsbron. 27 september is het te zien in het Atrium in het stadhuis.

Ryoji Ikeda is geen onbekende naam, hij is al eens eerder in Nederland geweest. Ryoji Ikeda’s test pattern zal in het Atrium te bewonderen zijn op 28 september. Het gaat hier om zijn meest recente audiovisuele werk.

TodaysArt Festival  is een jaarlijks festival concept dat draait om de presentatie en ontwikkeling van avontuurlijke hededaagse beeldende en podiumkunsten. Het leuke aan TodaysArt Festival  is dat er veel diversiteit is: je kan naar een concert gaan, maar ook installaties bekijken. Of je kan een symposium volgen en daarna je avond volmaken met een clubprogramma. En daarnaast is het makkelijk te bereiken, het is echt een stadsfestival. Je kan makkelijk en in korte tijd van het Atrium richting de Schedeldoekshaven lopen.

Tickets voor TodaysArt Festival kunnen gekocht worden via de website. Een weekend ticket kost je €40,-, maar je kan ook voor aparte dagen tickets kopen of voor een bepaalde locatie.

Bron: TodaysArt Festival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?