CAMERA JAPAN Festival 2013 filmprogramma online

Het filmprogramma van het CAMERA JAPAN Festival van het jaar 2013 is online en er zijn weer diverse films te bekijken! Het thema van CAMERA JAPAN van dit jaar is conTRADITION! Zoveel interessante films, het maakt het voor mij moeilijk om een selectie te maken van de films die ik wil zien. Toch vond ik een aantal films er wel uitspringen.

The Land of Hope (希望の国, 2012) van Sion Sono zal een Nederlandse première zijn. Op 27 en 29 september te zien in het LantarenVenster en op 6 oktober te zien in Kriterion. Het is geen documentaire, maar een drama speelfilm.

Als je de eerste twee Evangelion films al gezien hebt, dan moet je Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo (2012) van Hideaki Anno zien. En dat kan op CAMERA JAPAN! Op 27 september is het te zien in het LantarenVenster. Vooraf is er een lezing over Evangelion door Didier Volckart. Op 28 september is het nog te zien in het LantarenVenster en op 1 oktober in de Melkweg.

A2-B-C (2013) van documentaire filmmaker Ian Thomas Ash zal ook te zien op op CAMERA JAPAN. Het gaat over Fukushima. De film is op 29 september te zien in het LantarenVenster. Na de screening is er een Q&A met de regisseur via Skype.

The Kirishima Thing (桐島、部活やめるってよ, 2012) van Daihachi Yoshida is te zien op 27 en 29 september in het LantarenVenster en 6 oktober in het Kriterion. Kirishima is de meest populaire persoon op de middelbare school en opeens stopt hij ermee. Maar waarom?

Deze film lijkt mij wel mooi: A Story of Yonosuke (2012) van regisseur Shuichi Okita. Alleen te zien op 28 september in het LantarenVenster. Ik denk dat de trailer genoeg zegt.

De gehele lijst van films kan je hier vinden. Ik ben benieuwd naar jouw lijstje!

Het festival biedt naast films ook muziek aan. Op woensdag 25 september is er een CAMERA JAPAN Kick-off party met een aantal Japanse namen: Damo Suzuki, beter bekend als de voormalig zanger van de krautrock band CAN. DJ Die Soon (‘Dysu’), Iku Sakan en Dj Scotch Bonnet. Deze avond vindt plaats in de Worm in Rotterdam. De zaal gaat om 20.30 uur open, de show start om 21.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Tickets kunnen gekocht worden bij de WORM voor €6,-.

En zoals al bekend is zal Shonen Knife ook optreden. Zij treden op op 26 september vanaf 22.30 uur in het LantarenVenster in Rotterdam. De deuren gaan om 22.00 uur open. Kaartjes kosten €12,- en kunnen gekocht worden bij het LantarenVenster.

Bron: CAMERA JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?