AVO Q&A #5: Over welk Japans onderwerp wil ik meer weten?

Het is weer tijd voor een AVO Q&A. Wij hebben onze AVO Forum leden gevraagd om dingen te vragen die zij graag van het beheer (Fran, Dj Robintje en Spitch TVB) willen weten. Dit keer is het een vraag van Gnoe: Over welk Japans onderwerp willen jij, Spitch en DJ meer weten? Later vandaag komen Dj Robintje en Spitch TVB aan de beurt om de vraag te beantwoorden.

Het is eigenlijk een best moeilijke vraag, want mijn interesse in Japan is nogal breed. En dat is niet zo gek als je kijkt naar AVO Forum, daar zijn heel wat onderwerpen die er besproken worden. En ik lees alle onderwerpen.

Ik kan mij nogal interesseren in het Japanse eten, maar ik kan mij ook enorm interesseren in de geschiedenis van Japan. Geisha’s, origami, sushi, haiku’s, lolita, cosplay. Ik weet van vele onderwerpen wel iets, maar voor mijn gevoel nog niet genoeg. Ik denk dat ik nog wel even vooruit kan gaan! Genoeg boeken die ik in kan duiken voor meer informatie en genoeg CD’s en DVD’s die ik kan afspelen!

Ik kijk regelmatig naar National Geographic als er weer iets te zien is over de geschiedenis van Japan. Van de samoerai tot aan de Tweede Wereldoorlog. Wat betreft geschiedenis vind ik alles wel interessant. Sowieso in het algemeen ben ik altijd geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Ik weet niet of dat heel vreemd klinkt, maar ik heb dit al sinds de basisschool. Ik heb voor school een oud buurvrouwtje mogen interviewen over de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Ze vertelde mij verhalen over hoe de straat (waar ik toen ook woonde) eruit zag. Ik vond het interessant om te horen dat de straat – die nu twee plantsoenen bevat –  tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk niet eens bestond omdat er nog rails lag. Ik vind het zelf belangrijk om te weten hoe de geschiedenis was, want ik denk dat je dan actuele dingen beter kan begrijpen.

sushiEn soms bevind ik mij in een Japans restaurant, maar alsnog zou ik graag zelf Japans willen koken! Ik heb weleens sushirolletjes gemaakt, maar echte lekkere ramen zelf maken lijkt mij ook erg tof om te kunnen. Maar ik wil meer weten over het Japanse eten en drinken. Met manga en anime hou ik mij (helaas) wat minder bezig de laatste tijd, maar de muziek kan mij niet vervelen! Ik luister dagelijks naar muziek en ik vind het dan ook erg leuk om (nieuwe) Japanse bandjes te ontdekken en te delen op AVO Forum!

Wat mij ook veel bezighoudt zijn de problemen bij de kerncentrales in Fukushima. Ik weet daar ook niet alles van, maar ik hou mij er wel mee bezig sinds de problemen na de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011. Ook al is het zo ver van je bed, in Nederland staat er ook een kerncentrale.

Ik vind het ook interessant om erachter te komen wat Shinto (oorspronkelijke religie in Japan) nu precies inhoudt. En ik wil sowieso de taal een beetje onder de knie krijgen zodat ik als ik ooit in Japan ben een beetje kan communiceren in het Japans. Het is fijn als je niet afhankelijk moet zijn van iemand anders die voor je moet tolken, maar dat je het zelf kan doen.

Kortom: Ik wil alles weten! Ik ben veel te nieuwsgierig.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

3 gedachten over “AVO Q&A #5: Over welk Japans onderwerp wil ik meer weten?

 • 6 September, 2013 om 07:18
  Permalink

  Dat zijn redelijk wat interesses als het aankomt op Japan. Kunnen zo te horen nog genoeg interessants gaan verwachten. Ben benieuwd naar de blog berichten over rest van de dag. :D

  Reactie
  • 6 September, 2013 om 08:19
   Permalink

   Ik denk zelfs dat ik zelfs nog meer interesses ga krijgen, naarmate ik meer kom te weten over Japan. :)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?