AVO Q&A #5: Lugubere interesse van een Global Moderator

Het is weer tijd voor mij om een vraagje te beantwoorden. Het is een vraag van Gnoe. Zij wilde graag weten over welk Japans onderwerp Fran, Spitch TVB en ik meer zouden willen weten. Fran kwam vanmorgen al met haar antwoord, vanmiddag zal Spitch TVB nog antwoorden.

Hier volgt mijn antwoord: Japan is een boeiend land, met een rijke geschiedenis en heel wat dingen waar ik meer over wil weten.

Eén van de thema’s die me blijft interesseren is het zelfdmoordbos (Aokigahara). Hierover kan je boeken vinden, maar ook heel wat documentaires. We hebben hierover ook een topic op het forum. Ik stel me vooral de vraag hoe zo’n plek, zo’n legende ontstaat. Het blijft een raadsel. Er zijn heel wat bossen, overal ter wereld. Toch zijn er verder geen die echt bekend staan als zelfmoordbos.
Wisten jullie trouwens dat naast dit bos er ook een verlaten pretpark ligt? Het was slechts 4 jaar open, onder meer doordat het naast dit bos gelegen is. Waarom leggen ze nu een pretpark op zo een plaats? Het geeft zelfs het pretpark een beetje een luguber karakter, zeker nu het uitgestorven geraakt is!

Nog een thema dat mijn aandacht trekt is de technologie en laat Japan daar nu eenmaal een grote speler in zijn. Kijk naar Sony, Nintendo, Panasonic, Nikon, Toshiba, maar ook naar een heel deel automerken zoals Toyota, Honda, Nissan, Mazda!

De Japanse markt komt heel vaak aanzetten met nieuwtjes, met nieuwe ontwikkelingen. Ze zijn ook de grootste speler op het vlak van robottechnologie. Het is toch heel interessant om te zien wat allemaal ontwikkeld wordt, hoe die dingen gemaakt worden en wat de achterliggende reden is!

Het jaar van Luigi !

Het blijft me verbazen waar ze mee komen. Denk terug aan de Tamagotchi. Nu lijkt dat banaal, maar in die tijd was het erg vooruitstrevend om zo’n klein item te maken waarin zich een soort van spel bevond. En je ziet dat heel wat van deze technologie toch ergens blijft hangen. De Tamagotchi in ei-vorm heeft zo zijn heroplevingen gekend. Ikzelf heb er een paar jaar terug ook opnieuw eentje gehad. Maar ondertussen heb je hem ook om te installeren als applicatie (app) op je smartphone.

Momenteel ben ik heel erg bezig met ‘het jaar van Luigi’. Nintendo viert dit jaar het jaar van Luigi, jullie kennen hem wel… Mario’s bange broertje in zijn groene pakje! In allerhande pretparken en op allerhande festivals treden ze aan!

Wat houdt jou bezig in de Japanse cultuur ?

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “AVO Q&A #5: Lugubere interesse van een Global Moderator

 • 6 september, 2013 om 21:34
  Permalink

  Gelukkig niet alleen de lugubere interesses! Of is het jaar van Luigi luguber? Maar leuk om te lezen. :D

  Reactie
  • 7 september, 2013 om 12:04
   Permalink

   Niet alleen nee =)
   Het jaar van Luigi is gewoon weer een leuk Nintendo-plan dat mij wel wat centen kost ;)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?