HOTEI opnieuw internationaal op tour

HOTEIDe Japanse rockguitarist HOTEI, die bij ons vooral gekend is door de soundtrack van Kill Bill ‘Battle Without Honor or Humanity’ zal in november een internationale tour houden. HOTEI bespeelt zelf de elektrische gitaar, maar hij is een (muzikale) duizendpoot. Naast zelf muziek spelen is hij ook componist en acteur. HOTEI maakt vooral instrumentale muziek, met erg veel gitaar. Ook was hij eerder vaak ondersteunend guitarist bij andere grote muzikanten als David Bowie en de Finse metalband Apocalyptica. Het meest bekend zal hij zijn doordat hij gespeeld heeft in de beroemde rock band BOØWY.

De tour bevat voorlopig drie data. Hij zal op 3 november optreden in The Lido in Berlijn, op 9 november in de O2 Shepherd’s Bush Empire in London en op 14 november in de Highline Ballroom in New York. Tijdens deze tour zal hij vergezeld worden door drummer Zachary Alford, de Britse bassist die op het laatste album van David Bowie meespeelde. Ook Steve Eto (percussie) zam hem ondersteunen. Voor de show in London zullen ook Tony Grey en Toshiyuki Kishi (keyboard en programming) hen komen aanvullen.

Voor HOTEI is het al de tweede keer dat hij in de O2 zal spelen. De eerste keer was in december vorig jaar. Hij zal tijdens deze show dan ook een prachtig visueel spektakel leveren! De deuren openen om 19.00 uur, een uurtje later begint de show van anderhalf uur.

Duitsland werd al tien jaar niet meer verwend met een optreden van HOTEI, waardoor hij moeilijk kan anticiperen op de indeling van de zaal. Dit geldt ook voor de Highline Ballroom, waar hij voor het eerst zal aantreden. Daarom zullen deze shows een ander visueel aspect hebben. Op 9 november in Berlijn zullen de deuren ook openen om 19.00 en ook hier zal de show van 20.00 uur tot 21.30 duren. Een kaartje voor het optreden in Lido kost je 21.50 euro. Op 14 november in New York zal de zaal openen om 18u, terwijl de show ook zal duren van 20.00 uur tot  19.30 uur.

Tickets voor de drie shows kunnen besteld worden via de website van HOTEI.

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?