AVO Q&A #7: Fran’s grootste dromen

Het is weer tijd voor een AVO Q&A! Een tijd geleden hebben AVO leden vragen gesteld aan mij en mijn teamgenoten Dj Robintje en Spitch TVB.

Vandaag komen er drie antwoorden op de volgende vraag van Chachamaru: Ik zou graag willen weten wat jullie allergrootste levensdroom is, wat je graag zou willen bereiken of wat echt een must is voor jou!

Poeh, wat een vraag! Ik heb hier lang over moeten nadenken, want eigenlijk wil ik best nog wel wat gaan doen in mijn leven wat nog steeds niet uit is gekomen.

1. Reizen naar Japan.
Tot op heden heb ik het mooie land, het land waar ik zo’n grote passie voor heb, Japan, nog niet bezocht! Het is een schande, maar het is mij simpelweg nog niet gelukt! Ik droom er echt van om er naartoe te vliegen. Ik zou er ontzettend graag naartoe willen gaan en mijn eerste doel is om naar Tokyo te gaan. Ik zou graag daar als toerist alles fotograferen wat er los en vast zit. Ik wil ramen en sushi eten in de leuke bars. Ik wil de mensen ontmoeten die ik al jaren online ken, maar nog steeds niet ontmoet heb. De meeste mensen wonen in Tokyo. En ik wil zeker IMMIGRANT HAUS, een evenement van lloy, de band waar ik staflid van ben, bezoeken. lloy organiseert regelmatig van dit soort evenementen in Tokyo. Dus mijn reis moet ook nog eens goed gepland zijn. Het lijkt mij niet dat ik een week of twee weken daar ga vertoeven. Twee weken lijken mij ontzettend kort, al durf ik te wedden dat als er 1 maand voorbij is dat dat ook te kort is. Tokyo is zo groot, ik kan het mij niet voorstellen! Ik ga mijn ogen uitkijken!

Wat mij sowieso heel gaaf lijkt, al is dat momenteel helemaal onmogelijk, is een rondreis door Japan. Dat ik alle plekjes in Japan bezoek, die ik kan bezoeken. Want alleen Tokyo bezoeken is bijna hetzelfde als de toeristen die Amsterdam bezoeken, je hebt het land dan nog niet gezien!

Foto door Ester de Boer - http://www.mondayphotographer.com/

2. Iets moois bouwen van AVO.
Het klinkt misschien heel gek, maar momenteel draait AVO Forum en AVO blog op vrijwilligers. Het wordt draaiende gehouden door de vrijwilligers die het gaaf vinden om hun interesses te delen. Het wordt actief gehouden naast alle drukke bezigheden van school, studie en/of werk! En het zou mij enorm gaaf lijken dat ik iets meer van AVO kan maken, waardoor de community van AVO groeit en waardoor er meer dingen mogelijk zijn. Wat te denken aan een nieuwe AVO Festival? Een ander evenement? Een conventie? Laat ik even heel gek dromen! Ik ben al begonnen met de AVO Youtube Kanaal, samen met Chachamaru en binnenkort zullen daar nog meer mensen te zien zijn. Ik heb al toezeggingen gekregen van een aantal mensen die graag willen meehelpen! Ik ben hen ook erg dankbaar dat zij mij willen meehelpen. Dus dat lijkt mij al een mooie start!

3. Reizen, reizen, reizen.
Iets waar ik al heel lang over droom is reizen. Reizen naar Japan staat op de planning, maar ik zou ook enorm graag willen reizen naar andere landen. Ik heb nog nooit gevlogen met het vliegtuig. En dat zegt iemand die ooit een studie toerisme deed. Waarom ik die studie deed? Ik hoopte namelijk meer te reizen. Toen ik jonger was waren mijn vakanties niet in het buitenland, vele leeftijdsgenoten gingen wel naar het buitenland. Ik ging op vakantie in Nederland zelf. Ik mag niet klagen, Nederland is mooi. Er zijn vele plekken die nog ontdekt mogen worden. Ik waardeer het enorm. Maar het leek mij altijd zo gaaf om naar het buitenland te gaan. Op de middelbare school kon ik naar een kerstmarkt gaan in Düsseldorf, met de bus. En in het vierde jaar van de MAVO kon ik naar Parijs gaan, met de bus. Ik moet zeggen, ondanks dat de Parijzenaren enorm arrogant waren heb ik mij prima vermaakt in Parijs. De Eiffeltoren ben ik in geweest! Later dat jaar ben ik zelfs nog weken in Slowakije geweest, met een uitstapje in Hongarije. Dus ik ben wel degelijk ergens geweest. Maar naast Japan zou ik graag China willen bezoeken, Rusland staat ook op mijn lijstje. Maar ook Amerika. Marokko lijkt mij ook erg gaaf. Oh, ik moet Egypte niet vergeten! De piramides wil ik zeker zien! Al is het maar van een afstandje. Het zou mij trouwens ook nog best gaaf zijn om uiteindelijk een gids te zijn en mensen rond te leiden in een ander land. Ben ik toch aan het reizen en werk ik ook nog. Reizen en geld verdienen, goede combinatie!

Foto door Ester de Boer - http://www.mondayphotographer.com/

 4. Beter worden in fotograferen en er iets meer mee doen.
De meeste mensen weten het: ik probeer overal wel een foto van te maken. Als ik naar conventies ga, neem ik mijn camera mee. In principe ga ik nooit zonder een camera. Maar ik durf mijzelf nog steeds geen professional te noemen. En dat komt omdat ik fotografeer voor mijn hobby: namelijk voor AVO. Ik heb wel een aantal cursussen gevolgd om het te verbeteren, maar het zou mij enorm gaaf zijn dat ik beter zal worden in het maken van foto’s en er uiteindelijk iets meer mee ga doen. Het klinkt nog eigenlijk best vaag, maar van een hobby kan je niet leven. Het liefste zou ik een fotojournalist willen zijn. Foto’s maken om het nieuws te ondersteunen! Niet voor niks hou ik mij bezig met het bloggen, er zit een stukje journalistiek in. En daarnaast maak ik merendeels van de foto’s die hier te zien zijn in de verslagen. Hoe gaaf zou het wel niet zijn als ik beter wordt in het maken van mijn foto’s en er iets meer mee kan doen? Ik heb al een portfolio aangemaakt. Nu de volgende stap zetten!

Dat is een behoorlijk boekwerk geworden. Ondanks dat ik het een best moeilijke vraag vond, is het mij uiteindelijk gelukt om met een antwoord te komen! Ik hoop dat jullie het net zo leuk vonden om het te lezen, als ik met het schrijven had.

Ohja! Heb jij nog een dringende vraag die ik, Dj Robintje en Spitch TVB moeten beantwoorden?  Vragen kunnen nog steeds gesteld worden op AVO Forum. Ook nog leuk om te vermelden, de foto’s zijn een aantal jaren terug gemaakt door Ester de Boer.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “AVO Q&A #7: Fran’s grootste dromen

 • 4 October, 2013 om 09:10
  Permalink

  Erg leuke antwoorden Fran :D ik vroeg het mij altijd al af eigenlijk, dus ik vond het wel een leuke passende vraag! Vond het erg leuk!

  Reactie
  • 4 October, 2013 om 10:21
   Permalink

   Dankjewel! Ik moest er even voor gaan zitten. Uiteindelijk kon ik nog wel een lijst maken van dromen die ik heb, maar minder groot. :-)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?