Een Tomoko Mukaiyama expositie: Wasted

In Muziekgebouw aan’t IJ zal van 2 december tot en met 15 december 2013 de expositie Wasted van Tomoko Mukaiyama te zien zijn. Wasted is een multimediaal kunstproject dat bestaat uit een indrukwekkende, grote installatie van duizenden witte zijden jurken waar je als bezoeker doorheen loopt. Tomoko Mukaiyama is kunstenares en concertpianiste.

De installatie van Wasted was eerder al eens in Nederland, namelijk in 2011. Er werd toen een documentaire gemaakt door de VPRO, getiteld Water Children. Deze film zal tijdens de nieuwe expositie ook te zien zijn in een aparte mediaroom naast de installatie. Verder was Wasted ook te zien in Japan zelf en in Indonesië.

Deze expositie is niet zomaar een museumbezoek, het is een doe-project. Als bezoeker wordt je uitgenodigd om zelf echt deel te nemen aan het project. Op vrijdag 6 december zal Tomoko Mukaiyama het concert Super T-market geven in de Grote Zaal van het Muziekgebouw. Daarna kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Je ontvangt dan een witte zijde jurk, die je mag houden. Wat moet jij in ruil doen? Goed gevormde feedback geven aan de kunstenares zelf! Verdere instructies krijg je op de avond zelf.

Je kan de expositie bezoeken  van 9.00 uur tot 24.00 uur in het Atrium van Muziekgebouw aan’t IJ te Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam. De toegang is gratis. De combinatie van muziek, kleding en architectuur zal zeker een interessante expositie opleveren.

Bron: Muziekgebouw aan ’t IJ

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?