Pianoconcert Super T-market door Tomoko Mukaiyama

WastedZoals jullie al konden lezen in het blogbericht over de expositie Wasted, is er op vrijdag 6 december in muziekgebouw aan’t IJ een pianoconcert van Tomoko Mukaiyama, genaamd Super T-market. Dit concert kadert in de expositie Wasted en ondersteunt die ook.

De avond begint om 19.00 uur met een voorprogramma uit twee delen. Pianist Oscar Jan Hoogland zal een improvisatie brengen die zijn bron vindt in een geluidscollage van het drukste kruispunt in Tokyo. Daarnaast zal ook de one woman band FETTER (Jessica Tucker) een optreden brengen in samenwerking met modestudenten van de Rietveld Academie. Het voorprogramma vindt plaats buiten de Grote zaal op de Foyerdecks.

Om 20.30 uur is het dan aan de hoofdact, het concert van Tomoko Mukaiyama! Met haar pianospel zal zij de market en de expositie ondersteunen. Je leest het goed, want naast muziek zal er ook kleding van Tomoko Mukaiyama zelf verkocht worden, maar ook items die uit haar eigen kleerkast komen. Het gaat dan om ontwerpen van ondermeer Alexander McQueen, Givenchy, Miu Miu, Yamamoto en Issey Miyaki.  De prijzen voor de items zullen variëren tussen de lage prijs van 1 euro en de iets minder lage prijs van 500 euro. De opbrengsten doen dan weer dienst om nieuwe muziek en kunstprojecte van Tomoko Mukaiyama te financiëren. De hoofdact is in de Grote Zaal.

Na het hoofdconcert, om 21.30 uur komt Oscar Jan Hoogland opnieuw aan bod, dit keer met een ‘Paspopband’, waarbij enkele paspoppen zullen zijn aangekleed als model. Hij geeft hiermee een grote knipoog naar de pop- en mode-cultuur. Er zullen ook nog optredens van succesvolle kunstenaar zijn, waaronder Duran Lantink, die bekend werd met zijn 3D geprinte monumentale schoen! Maar ook modeontwerpers van de Rietveld Academie komen aan bod. Zij zullen ook op de market staan en een betaalbare selectie van hun werk te koop aanbieden!

Ook ontvang je na het concert zelf een witte zijden jurk die je mag houden, in ruil voor de feedback die je geeft aan de kunstenaar, verdere instructies krijg je die dag zelf.

Een kaartje kost je 27,00 euro aan normaal tarief. CJP’ers en mensen met een stadspas betalen 21,50 euro en de Early Birds (13-30 jaar) betalen slechts 10,00 euro voor hun kaartje! De avond duurt in totaal van 19.00 uur tot 01.00 uur.

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?