Kletsnatte tweede editie Manga- & Cosplayfestival in Hasselt

De tweede editie van het Manga- en Cosplayfestival in de Japanse tuin in Hasselt vond plaats op zaterdag 7 en zondag 8 september.was er een Manga & Cosplay conventie in de Japanse tuin in Hasselt. Ik nam op zaterdag een kijkje en zag dat het goed was.

Net als vorig jaar was de conventie achteraan in de tuin te vinden. Dus ook nu moesten de bezoekers eerst door de tuin. Je zag al snel wie er vorig jaar ook aanwezig was, want deze bezoekers liepen direct door naar de conventie zelf. Ze bekeken de tuin op een later moment nog wel even.

Uitkijkend naar een gegroeid festival was ik lichtjes teleurgesteld. Het aantal kraampjes was niet toegenomen. Maar de Oishii had dit jaar meer dan enkel sushi bij! Ze hadden ook grill en wok bij, en dat rook erg lekker! De conventie kenden vooraf wat pech. De organisator van de Cosplay-wedstrijd had last-minute afgezegd, waardoor ze nog snel op zoek moesten naar een noodoplossing. Cosplaycloud ving dat op met een Cosplay modeshow en ze verzorgden ook het groepsfotomoment. De Taiko-drummers waren ook dit jaar aanwezig. Ze hadden wat last met de regen, waardoor ze een keer hun optreden moesten onderbreken, maar dat kon de pret niet bederven! Een goed half uur later, begonnen ze gewoon opnieuw!

Ook dit jaar vond ik de meeste cosplayers weinig orgineel. Opnieuw waren er heel wat aangekochte outfits, die op mij niet altijd evenveel indruk maakten. Maar er waren zeker ook enkele die wel in het oog sprongen. Zelfgemaakte outfits zijn zoveel specialer. En de details die sommigen erin verwerken zijn indrukwekkend! Zo was er het zelfgemaakte poppetje als onderdeel van de cosplay. Dat was echt zo mooi en gedetailleerd!

Dit jaar viel het me ook op dat het Japan Cultureel Centrum extra moeite hadden gedaan om de aanwezige kinderen ook bezig te houden. Je kon origami uitproberen, kleuren, maar ook armbandjes maken. Zo wordt het een echt familiegebeuren. Bijzonder om te zien, ouders en hun kinderen in cosplay! Zich amuserend met een gezamelijke interesse. Wie geniet daar nu niet van?

Overtuigd om volgend jaar de derde editie een kans te geven?

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Kletsnatte tweede editie Manga- & Cosplayfestival in Hasselt

  • 18 November, 2013 om 09:50
    Permalink

    Is dit Hasselt in Belgie? Er is er namelijk ook een Hasselt in Nederland…

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?