KOTOKO op Anime 2014

De organisatie achter Anime 2014 hield het lang spannend, maar maakte het afgelopen zondag bekend: de artiest die op de anime conventie komt spelen is de J-pop zangeres KOTOKO! KOTOKO zal voor het eerst in Nederland en Europa optreden. De video waarin de organisatie de artiest bekend maakt is hier te zien.

Ze zal zaterdag 14 juni optreden in het Archonia Theater. Er zal daarnaast ook een signeersessie zijn en een mogelijkheid om merchandise te kopen. Het concert is gratis te bezoeken als bezoeker van Anime 2014!

KOTOKO werd een professionele zangeres in 2000, maar brak in 2001 door met een themalied wat uiteindelijk het eindlied voor de anime Onegai! Teacher (Please! Teacher) werd. Sindsdien heeft ze voor meer dan 30 anime series openings en eindliedjes gemaakt en is zij in de top 10 van de Oricon charts terecht gekomen met haar eerste twee officiele albums Hane (2004) en Garasu no Kaze (2005). Haar hoogst scorende single, meer dan 50.000 exemplaren verkocht, is Re-sublimity, het openingslied voor de anime Kanazuki no Miko uit 2006.

Maar dit is nog niet alles. De organisatie heeft even terug al bekend gemaakt welke cosplayers er naar Anime 2014 komen als cosplay jury: Tae Yeon Kim ook bekend als Minemes. Minemes is één van de leden van WCS team Korea 2012 en Cosfest ASIA 2011 kampioen. Andrea Vesnaver. Andrea is onderdeel van WCS team Italie 2013 en won samen met Masimo de World Cosplay Summit (WCS). Yaya Han is het derde jurylid. Yaya Han heeft al 14 jaar cosplay ervaring en was te zien in de serie Heroes of Cosplay. Naast jurylid zal Yaya Han ook in de dealerroom cosplay attributen verkopen.

Daarnaast is er een speciale gast op Anime 2014, helemaal uit Japan: Reika! Reika is een erg populaire cosplayer/crossplayer en haar bezoek aan de conventie geeft een prima mogelijkheid om haar te mogen ontmoeten in cosplay of niet in cosplay. Reika heeft zelfs een videobericht achtergelaten voor de fans.

Netals afgelopen jaar zal Anime plaatsvinden in het World Forum in Den Haag. Anime 2014 vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni 2014. Tickets voor Anime 2014 is online te koop. Momenteel (tot 14 januari) kosten de kaartjes voor het gehele weekend €52,-, voor vrijdag en zondag €20,- en voor zaterdag €31,-. De prijzen worden per periode verhoogd. Hoe eerder je je tickets koopt, hoe goedkoper je uit bent.

Al met al zijn er al genoeg redenen om naar Anime 2014 te gaan, terwijl nog niet alle activiteiten bekend zijn!

Bron: Animecon Facebook, Animecon HomepageKOTOKO’s officiële BlogWarner Anime OHPMutant Dwarf Fanclub

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?