Japanse regering geeft geld voor nieuw buitenlands kanaal voor anime

De Japanse regering zal een nieuwe buitenlandse “Japan Kanaal” financieren dat anime, drama’s, muziekprogramma’s en reisprogramma’s zal uitzenden. Het kostenplaatje voor de regering is ¥ 15,5 miljard (In euro’s is dat ongeveer 108 miljoen!). Dit is voor de ondertiteling, dubbing, promotie, opzetten van buitenlandse omroepkantoren en het co-produceren van programma’s. Het nieuwe kanaal gaat deze maand gelanceerd worden in Thailand, een maand later in Indonesië en in April is Cambodja aan de beurt! De regering overweegt ook het kanaal te lanceren in de Verenigde Staten, Afrika en in Europa. En dan gaat het interessant worden voor ons!

cooljapanMet de lancering van hun intellectuele eigendom beleid in 2002, streeft de Japanse regering naar een “natie gebouwd op intellectuele eigendom”, waaronder het exporteren van de Japanse cultuur naar het buitenland.

In juni van het vorige jaar kondigde minister-president van Japan Shinzo Abe een financiering aan voor een initiatief door de Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken: “Cool Japan”. Dit programma is gericht op de bevordering van Japan en de Japanse cultuur in het buitenland met het gebruik van anime, manga, films, mode en andere Japanse kunst en entertainment. Volgens een Japanse krant (Sankei Shimbun) is het kanaal gestart om ‘subtiel’ tegen het negatieve imago van het land als gevolg van de Chinese en Zuid-Koreaanse kwesties, voornamelijk ten gevolge van de territoriale geschillen en historische spanningen, om te buigen.

Bron: Anime News Network

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “Japanse regering geeft geld voor nieuw buitenlands kanaal voor anime

 • 12 January, 2014 om 14:05
  Permalink

  Hopelijk lanceren ze het ook in Europa!

  Dit is echt heel cool en leuk dat de Japanse regering dit over heeft voor het buitenland!

  Reactie
  • 12 January, 2014 om 14:12
   Permalink

   Inderdaad! Er zijn her en der al reacties geweest dat men hoopt op een kanaal in Nederland. Maar in België zou ook erg leuk zijn (gezien ik weet dat je daar vandaan komt!).

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?