Meer dan 10 miljoen buitenlandse bezoekers naar Japan in 2013

Het aantal buitenlandse toeristen naar Japan in 2013 heeft de doelstelling die door de Japanse regering werd opgesteld ruim behaald! De regering had een doelstelling van 10 miljoen buitenlandse toeristen. In mijn vorige bericht schreef ik dat er al een record aantal toeristen naar Japan gingen tot en met oktober 2013. Op dat moment waren 8.66 miljoen buitenlandse bezoekers geteld.

Het ministerie van Justitie zei dat 11.250.000 buitenlanders Japan bezocht hebben in 2013. Dit is een stijging van 22,7% ten opzichte van 2012. En het is de eerste keer dat het aantal van 10 miljoen toeristen heeft overtroffen.

De Japan National Tourism Organization (JNTO) zegt dat de grootste aantallen toeristen kwamen uit de zogenoemde ASEAN-landen, als gevolg van de zwakke yen en de vrijstelling van de visumplicht programma dat liep. Evenals Zuid-Korea, Taiwan en China, ondanks de politieke spanningen tussen Japan en deze drie landen.

Met het zicht op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo heeft de Japanse regering een ambitieuze doelstelling gesteld van 20 miljoen bezoekers. Het is nog even wachten om te zien of deze doelstelling niet te ambitieus is. Eerst 2014 maar eens goed laten verlopen!

Bron: Japan Today

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?