Studio Ghibli’s The Wind Rises opent op Anima 2014

Anima_2014Goed nieuws voor de Belgen! Eerder dit jaar liet ik nog weten dat The Wind Rises  (Japanse titel: 風立ちぬ, Kaze Tachinu) op Imagine Film Festival te zien zal zijn. De nieuwste film van Hayao Miyazaki zal Anima 2014 openen. De film wordt vertoond in de originele versie met tweetalige ondertitels.

Anima is het internationale animatiefilmfestival van Brussel. Dit is alweer de 33ste editie van het Anima festival dat plaatvindt in Brussel (Flagey). Het festival duurt van vrijdag 28 februari 2014 tot en met zondag 9 maart 2014.

Anima geeft een overzicht van het beste wat de wondere wereld van het geanimeerde beeld te bieden heeft: een competitie met de nieuwste kort- en langspeelfilms uit alle hoeken van de wereld, nieuwe Belgische producties, speciale programma’s voor kinderen en meer.

The Wind Rises wordt later dit jaar ook in de bioscoop uitgebracht door distributeur Lumière in België (5 maart 2014) en Nederland (1 mei 2014).

Op woensdag 5 februari wordt het volledige programma online gezet op de website van Anima. Op dezelfde dag gaat de ticketverkoop van start! Hou dus de website in de gaten!

Bron: Anima, Anime Facebook via animatie.blog.nl

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?