Cultuurboulevard: Lente – Japan in Drachten

Zitten jullie al met smart te wachten op de lente? Al is het weer tot op heden nog niet heel erg winters geweest, voor sommige mensen hoeft het ook niet winters te worden! Deze lente mogen we iets leuks verwachten in Drachten, namelijk een Cultuurboulevard! De Cultuurboulevard: Lente met als thema Japan vindt plaats op zondag 9 maart. Eindelijk weer eens een leuk evenement in het noorden van Nederland!

Cultuurboulevard: Lente
Getekend door Petra Van Berkum. Klik op de afbeelding voor de gehele afbeelding!

Dit evenement is georganiseerd door Boeren Anime Gilde Groningen En Regio (BAGGER) samen met Bibliotheek Drachten. BAGGER noemt het zelf een mini-animeconventie. Het thema voor deze middag van 14.00 tot 17.00 uur is Japan! Het zal voornamelijk draaien om de hedendaagse Japanse popcultuur, zoals anime, manga en games. De bezoekers worden van harte uitgenodigd om in cosplay te komen.

Het programma dat tot op heden is gepland is nog onder voorbehoud, maar er kan een cosplay wedstrijd verwacht worden, maar ook een manga-teken workshop door Petra van Berkum, aikido demonstratie door Stichting Aikikai Aikido Noord Nederland, Lucky Stars workshop door MostCutest.nl en een strijkkralen workshop door SuGoi~!Cos.. Ook zal er een dealerpleintje zijn en een ruimte voor typische Japanse multiplayer games. Al met al een interessant programma voor een leuke middag! Omdat het programma aangepast kan worden is het advies om je aan te melden voor het Facebook-event, zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwtjes!

De Cultuurboulevard: Lente zal plaatsvinden in Bibliotheek Drachten. De bibliotheek is te vinden aan de Museumplein 1. Er is geen entree voor de middag, maar voor bepaalde workshops kan er een kleine bijdrage gevraagd worden.

Bron: BAGGER

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?