Toshio Maeda speciale gast op Tsunacon 2014

Met nog een kleine 2 weken te gaan, kwam Tsunacon gistermorgen met een leuke verrassing. De conventie maakte een speciale gast bekend, de eerste voor de conventie. Mangatekenaar Toshio Maeda, beter bekend als de meester van tentakel manga en anime (je kan hem volgen op twitter onder de naam @Tentacle_Master). Bekende titels van hem zijn Urotsukidōji (1986 – 1990), La Blue Girl (1989 – 1992), Demon Beast Invasion (1989). Zijn werk heeft ook geleid naar de anime en live-action adapties van deze titels waarbij La Blue Girl (nog steeds) een controversiële titel is, zijn werk is zowel gericht naar mannen als vrouwen.

Toshio Maeda op Tsunacon 2014
© Toshio Maeda

Hij zal op Tsunacon een stand hebben met originele schetsen, tekeningen en merchandise in het activiteitengedeelte. Maeda doet aan commissies, handtekeningen en je kan hem aanspreken voor een gezellig praatje over zijn hobby’s. Die zijn manga, reizen en bier. Hij kan een aardig woordje Engels, dat maakt het natuurlijk wat makkelijker om te communiceren. Vooral voor diegene die wat onzeker zijn over de Japanse taalkennis.

Mocht je na Tsunacon nog tijd en zin hebben om even te blijven in Rotterdam: de mangatekenaar zou graag een biertje willen drinken met de fans in de binnenstad. Aanmelden kan via zijn stand!

Mocht je nog geen kaartje hebben voor Tsunacon, let dan op: de online kaartverkoop sluit op 9 februari. De kaartjes gaan snel, dus of er nog kaartjes te koop zijn voor een duurder tarief aan de deur is onbekend! Tsunacon 2014 vindt plaats op zondag 16 februari in Erasmus Expo & Congrescentrum in Rotterdam. Wij zullen zelf ook een stand hebben in het activiteitengedeelte. Wij hopen jullie daar te zien!

Bron: Tsunacon, Toshio Maeda

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?