Japan biedt gratis WiFi aan voor toeristen

Ben je van plan naar Japan te reizen, misschien wel voor het eerst? Lees dan zeker even verder, want gratis WiFi is voor de meeste Europeanen iets heel gewoon, dat op heel wat plaatsen verkrijgbaar is. In Japan is dat echter anders!

Het gaat zelfs zo ver dat het niet normaal is dat je bijvoorbeeld je gsm of laptop oplaadt aan een stopcontact dat staat in een publieke ruimte. Er zijn zelfs voorbeelden waar café’s hun klanten die ongevraagd gebruik maakten van hun stopcontact, gingen vervolgen! Heel anders dan de mentaliteit hier. Waar het gebruiken van een stopcontact, van het lokale internet en het lezen van hun tijdschriften een heel gewoon gegeven is.

Free WiFiSinds kort bieden de oost en noord kant van Japan gratis WiFi aan. Je kan bij aankomst in Japan op het vliegveld met je paspoort aanmelden. Dit kan bij de ‘free wifi’ vlaggen en borden, meestal te vinden nabij informatiebalies. Je krijgt dan een kaartje met een eigen ID en wachtwoord waarmee je dus op het internet kan! Als toerist kan je dit 14 dagen gebruiken. Erg handig om bijvoorbeeld een vertaalprogramma te raadplegen of net een programma dat je helpt om je weg te vinden. Vooral in Tokyo, waar de wegen nogal op een doolhof gelijken, kan dat erg handig zijn! Een andere optie is het downloaden van de applicatie ‘NAVITIME for Japan Travel’ voordat je vertrekt. Je krijgt dan een id en wachtwoord via de app, echter enkel indizn je niet in de laatste 90 dagen reeds gebruik maakte van deze service. De app is verkrijgbaar via Google play (Android) en de app store (Apple, IOS).

Misschien ook handig en een beetje bizar:  Starbucks Tokyo biedt gratis Wifi aan! Door de nogal stroeve verhouding tussen publieke hotspots en Japan/Tokyo is dit nogal vreemd. Toch wil Starbucks deze service graag aanbieden aan zowel de Japanners als buitenlanders. Toch moet je even vooraf aanmelden via deze link, want dat kan echter niet via hun eigen open Wifi verbinding. Als je niet vooraf aanmeldt, kan je het dus niet gebruiken.

Bron: Yokosonews, Medium

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

4 gedachten over “Japan biedt gratis WiFi aan voor toeristen

 • 20 februari, 2014 om 21:29
  Permalink

  Ook bij alle Familymart combini’s is sinds er sinds kort gratis wifi in heel Japan. Ook 7 Eleven heeft het, maar daar heb je een email adres van een Japanse mobiele telefoon aanbieder voor nodig. Om gebruik te maken van de Famima wifi moet je wel registreren en dat kan op dit moment helaas alleen nog in het Japans.

  Reactie
  • 20 februari, 2014 om 22:31
   Permalink

   Fijn om ons op de hoogte te brengen! Het blijkt dan toch een beetje te groeien :)

   Reactie
 • 26 februari, 2014 om 21:52
  Permalink

  Ik heb inderdaad precies hetzelfde meegemaakt! Wist alleen niet dat er ook daadwerkelijk mensen werden aangeklaagd. Blijft toch een raar volk die Japanners.

  Reactie
 • 3 september, 2014 om 00:45
  Permalink

  jammer dat ik dat niet wist toen ik in japan was. Volgende keer beter dan maar. Gekke japanners

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?