Solidariteit op Fukko Concert in Flagey

Flyer Fukko ConcertOp 10 maart 2014 zal de vierde editie van het Fukko Concert plaatsvinden als herdenking voor de aardbeving en tsunami van 11 maart 2011 in Japan. Het woord Fukko betekend heropbouw, een punt dat nog steeds van belang is in het getroffen gebied.

Met het evenement Fukko Concert probeert de organisatie steun te bieden via muziek, via de herdenking. Het feit dat meerdere mensen samen worden gebracht door muziek en door de herinneringen en het medeleven, geeft hoop. Met een beetje geluk verzacht het hun pijn, hun lijden.

De aardbeving en Tsunami in het Tohoku gebied, in het noorden van Japan, zijn nu reeds drie jaar geleden. Heel wat herstellingen zijn gebeurd, maar toch nog lang niet alles! Het is belangrijk om de mensen die getroffen raakten te blijven steunen en de wederopbouw te blijven stimuleren. Dit benefietconcert biedt mogelijkheden om te doneren, maar ook om gewoon solidair te zijn met de mensen.

Tijdens dit concert kan je genieten van de talenten van Martha Argerich (violiste, Buenos Aires), Misha Maisky  (celliste, Letland), Yuzuko Horigorne (violiste, Japan), Akane Sakai (piano, Japan) en Lily Maisky (klassiek pianiste, Frankrijk). Ze brengen klassieke stukken van Brahms, Szymanowski, Shumann en Schostakovich.

De locatie voor dit evenement op 10 maart aanstaande is Flagey, Studio 4. Die vindt je terug op Place Sainte Croix in Brussel. Het concert start om 20.00 uur. Een kaartje kost je 35 euro, voor studenten is dat slechts 10 euro.

Bron: FukkoJapan

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?