Eerste gasten bekend voor Japan Expo – 15th impact

Japan Expo in Parijs viert haar 15de verjaardag dit jaar: 5 dagen lang, van woensdag 2 tot en met zondag 6 juli, een vol programma voor iedereen die Japan leuk vindt. Er zijn diverse activiteiten en evenementen: modeshows, showcases, preview screenings, cosplay, karaoke, workshops, videogame toernooien, tentoonstellingen, conferenties en veel meer. Japan Expo heeft al diverse interessante (Japanse) gasten mogen verwelkomen in het verleden, dit jaar mogen we dat ook weer verwachten.

De eerste gast die bekend is, is animator, karakter designer en regisseur Kitarō Kōsaka. Hij heeft gewerkt voor Studio Ghibli, hij was de rechterhand van Hayao Miyazaki bij Princess Mononoke, Spirited Away en de allernieuwste film The Wind Rises. Kitarō Kōsaka is Anime eregast van dit festival. Hij is het gehele festival aanwezig, hij zal zelf signeren, maar ook een conferentie geven.

LOKAQua muziek kan het nu al niet meer stuk! Er zijn al een aantal artiesten/bands bekend, waaronder de hard rock band LOKA. De band was afgelopen november nog in Europa, nu is er alweer een nieuwe tour gepland! Binnenkort worden alle data bekend gemaakt, maar in ieder geval is het zeker dat de vier mannen zullen optreden op Japan Expo in Parijs! De band heeft een speciale video gemaakt voor de fans/bezoekers van Japan Expo.

shokonakagawaShoko Nakagawa zit niet stil, ze startte haar carriere in 2002 toen ze Miss Shukan Shonen Magazine werd. Ze zingt, haar laatste single was Sakasama Sekai/Once Upon a Time –KIBÔ NO UTA–, in april komt haar eerste album in 3 jaar uit: 9lives. Ze is een tv presentatrice en een actrice in films en TV shows. Ze heeft een eigen kledingmerk: mmts. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om te tekenen op de computer, lezen, spelen van video games, kijken van films en anime of cosplayen.

rtwphotoEen andere rock band die de Live House op z’n kop gaat zetten is de band Rhythmic Toy World. De band startte in 2009 en bestaat uit zanger en gitarist Naotaka Uchida, gitarist Mimpei Kishi, bassist Kentarō Sudō en drummer Takahiro Isomura. Afgelopen november kwam hun tweede mini-album Olympos no fumoto nite uit. De bandleden van Rhythmic Toy World hebben een video opgenomen voor Japan Expo.

moumoon01Pop duo moumoon zal weer terugkomen naar Parijs voor een optreden. Vorig jaar trad het duo op de eerste editie van Tokyo Crazy Kawaii Paris. Afgelopen januari kwam het album LOVE before we DIE uit. Binnenkort gaat het duo – YUKA en Kousuke Masaki – starten met een grote tour, FULLMOON LIVE TOUR 2014 ~LOVE before we DIE~, met op de planning 16 optredens in 14 steden. moumoon heeft een video opgenomen voor de fans/bezoekers van Japan Expo.

De kaartverkoop is al van start gegaan. De speciale premium tickets zijn al wel gedeeltelijk uitverkocht. Momenteel kunnen er nog Zilver, Brons en Zen kaartjes gekocht worden naast de standaard kaartjes. Zilver kaartjes kosten €96,- voor 5 dagen, Brons €85,- voor vijf dagen en Zen €70,- voor 5 dagen. De standaard kaartjes kosten voor 5 dagen €53,- en voor 4 dagen €49,-, Kan je maar één dag, dan zijn daarvoor ook aparte kaartjes te koop. Kaartjes voor woensdag kosten €8,-, voor donderdag €20,-, voor vrijdag en zondag €15,- en voor zaterdag €20,-. Bekijk alle informatie over de tickets en extra’s op de site van Japan Expo.

Het bekendmaken van de gasten is net pas begonnen, binnenkort zal Japan Expo meer namen bekend maken. En dan zal er ook een update verschijnen op AVO blog!

Bron: Japan Expo

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?