Japan aan de Rijn: Japan-Tag

© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Een unieke gebeurtenis die tot nu toe alleen in Duitsland gehouden wordt; Japan-Tag. Düsseldorf staat voor Japanners bekend als zijnde het centrum van Duitsland voor Japanse bewoners. Gezien de diepe en lange band die ontstaan is in de voorbijgaande jaren is dit jaarlijkse festival tot leven geroepen om deze connectie met elkaar te vieren.

Het doel is voor Japanners om een stukje Japan in Duitsland te laten bestaan op deze bijzondere dag. Het wordt dan ook georganiseerd door de vele Japanse bewoners en zakenrelaties die er ontstaan zijn sinds 1957. Ze organiseren authentiek Japanse festival (Matsuri) gelegenheden om het gevoel van hun eigen cultuur en festiviteiten over te brengen op de bezoekers. Met ongeveer 8200 inwoners van Japanse origine is dit natuurlijk meer dan haalbaar.

Japan-Tag bestaat sinds 2002 en is sindsdien een enorm gegroeid evenement geworden met bezoekers uit alle hoeken van Europa. Voor de gehele dag verandert Düsseldorf in “Japan aan de Rijn” zoals het ook wel genoemd wordt en zijn er dingen te doen zoals Martial Arts demonstraties, kalligrafie, Kimono’s passen, muzikale groepen en samurai warriors die te bewonderen zijn tijdens dit festival. Ook zijn er veel interactieve bezigheden om aan mee te doen en informatieve stands zijn aanwezig mocht je een bepaalde interesse hebben en daar meer over willen weten. Voor de anime en manga fan is het erg leuk om dit festival te bezoeken want ook voor deze doelgroep zijn er voldoende activiteiten om je mee bezig te houden. Zoals traditioneel is op een Japans festival is de afsluiter van de dag natuurlijk vuurwerk. Ga lekker in je cosplay Japan in Duitsland ervaren en maak iets unieks mee!

© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Japan-Tag vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 mei en is geheel gratis toegankelijk. Zoals bekend zal Crow x Class optreden op Japan-Tag. Het gehele programma van Japan-Tag is te vinden op de website. Wil je langer dan 1 dag in Düsseldorf verblijven of duurt de reis te lang dan zijn er speciale arrangementen te boeken. Deze kun je onder andere vinden op de website van Japan-Tag.

Bron: Japan-Tag
Foto’s: © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Anvica

Gastblogger voor AVO Blog met een grote interesse voor Japan en andere aziatische landen. Ik bezoek anime conventies, J-Rock/Pop en Visual Kei concerten en hopelijk in de toekomst meer Japan gerelateerde evenementen. Ik hoop hier met jullie waardevolle informatie te kunnen delen en plezier te hebben ^^.

3 gedachten over “Japan aan de Rijn: Japan-Tag

 • 17 april, 2014 om 16:30
  Permalink

  Elk jaar denk ik: Daar wil ik naartoe. Maar tot op heden nog niet gelukt. Moet het toch eens doen. :)

  Reactie
  • 17 april, 2014 om 16:57
   Permalink

   Ik ook wel! gebrek aan een auto houdt dan wel tegen :’) wie weet in de toekomst lukt het :D

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?