Yoshiyuki Koinuma’s nieuwe solotentoonstelling: Beyond the visible

© Yoshiyuki Koinuma
© Yoshiyuki Koinuma

Van vrijdag 30 mei tot en met zaterdag 5 juli 2014 is er bij Hommes Galerie een nieuwe tentoonstelling te zien. Het gaat om een solo tentoonstelling van Yoshiyuki Koinuma en draagt de naam “Beyond the visible”. Er zal nieuw werk te zien zijn op deze tentoonstelling.

De tentoonstelling zal geopend worden op vrijdag 30 mei om 17:00 uur door Piet Rogie samen met een act genaamd ‘Mirror Me, art as a mirror’. De act zal opgevoerd worden door Valeria D’amico en Lorenzo Capodieci. Tegelijk is dit de officiële opening van het Kunstweekend Charlois – This could be Rotterdam or Anywhere. De afsluiting van de tentoonstelling wordt gevierd op zaterdag 12 juli van 12.00 tot 18.00 uur en zal tegelijk zijn met het evenement Bazar Bizar. 

Koinuma heeft zeer aparte werken aangezien ze een mengsel zijn van de traditionele, eeuwenoude technieken gemengd met de zogeheten moderne geest van nu, deze combinatie geeft zeer originele resultaten als gevolg! Koinuma zijn grootste inspiratie zijn toch wel de grootste religies van Japan namelijk het Boeddhisme en het Shintoïsme. Naast deze religies is Koinuma ook zeer geïnspireerd door vreemde dieren en computergames.

Speciaal voor de Language en Art Gallery Tou heeft Koinuma zich wat extra verdiept in de gedichten en romans van de Japanse schrijver Kenji Miyazawa, een groot schrijver die leefde van 1896 tot 1933. Een aantal van de werken die te zien zijn tijdens de tentoonstelling van Koinuma zijn geinspireerd op de gedichten en romans van Kenji Miyazawa. Zo is bijvoorbeeld het gedicht “I will not give in to the rain” van Kenji Miyazawa opgenomen in de tentoonstelling.

Yoshiyuki Koinuma woont en werkt in Rotterdam sinds 2011 en heeft regelmatig tentoonstellingen in Nederland. Afgelopen oktober hield hij een expositie “Magic Convocation” in Galerie De 7de Hemel in Bussum. Koinuma is voor WerklichtTV geïnterviewd in zijn studio. Momenteel loopt er nog een tentoonstelling van Koinuma in Gallerie Weert met de titel “In the Dream” tot en met zondag 4 mei.

Hommes is te vinden op Charloisse Kerksingel 14 in Rotterdam en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Zuidplein kan je bus 73 nemen en vanaf Oostplein bus 46, uitstappen op halte Kaatsbaan en vervolgens tram 2 nemen vanaf Metrostation Maashaven en uitstappen op de Frans Bekkerstraat. Hommes is geopend tijdens tentoonstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 18:00 uur of op afspraak.

Bron: Hommes

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Eén gedachte over “Yoshiyuki Koinuma’s nieuwe solotentoonstelling: Beyond the visible

  • 5 May, 2014 om 21:12
    Permalink

    ik ga sowieso wel een kijkje nemen denk ik :) Vind het erg mooi, zijn kunstwerken.

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?