Shinzo Abe in TIME Magazine’s Top 100 Meest Invloedrijke Mensen van 2014

Ongeacht wat de critici zeggen over hem, de Japanse premier Shinzo Abe is een katalysator voor verandering. Dat is hoe zijn plaatsing op de lijst van TIME Magazine’s Top 100 Meest Invloedrijke Mensen van 2014 kan worden opgevat, die TIME vorige week presenteerde. Abe is één van de 26 regeringsleiders die opgenomen zijn in de top 10 die jaarlijks wordt uitgebracht door het magazine.

© TIME Magazine
© TIME Magazine

Abe is bekend met ‘Abenomics’, door middel van een reeks beleidsmaatregelen is hij druk bezig met het herstellen van de Japanse economie. Volgens de Amerikaanse minister Jack Lew, die een stukje schreef over Abe voor TIME Magazine zou rijtje van economisch beleid van Shinzo Abe Japan een “reden hebben gegeven om te geloven dat een duurzaam herstel eindelijk in zicht is”, maar dat succes zou uiteindelijk berusten op veranderingen, zoals structurele hervormingen. Ook te denken aan de Trans-Pacific partnerschap vrijhandelsovereenkomst die nog moet plaatsvinden. Het stukje van de Amerikaanse minister is hier te lezen.

Andere leiders op de lijst zijn de Amerikaanse president Barack Obama, de Russische president Vladimir Poetin, de Chinese president Xi Jinpin en Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. De lijst van TIME Magazine bestaat uit mensen uit vijf categorieën: titanen, pioniers, artiesten, leiders en iconen. Miley Cyrus en Pakistaanse onderwijs activiste Malala Yosafzai staan er ook op! Wil je weten wie er nog meer op staan, klik dan hier en bekijk het allemaal.

Bron: Time Magazine via Mainichi

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?