Japan is nu ook ‘Happy’

Het liedje ‘Happy’ van Pharrell Williams kennen we ondertussen wel. Het liedje is zo aanstekelijk dat het bij mij in mijn hoofd zit en er niet snel uitwilt. Begin ik al “Because I’m Happy” te zingen en mensen weten al waar het liedje over gaat.

Er is zelfs een website online gezet door een Frans koppel om over de gehele wereld video re-makes te verzamelen en anders is het een motivatie om die nog te maken. Diverse steden in Nederland en België hebben al een ‘Happy’ video, je kan het terugvinden op de kaart van de ‘We Are Happy From’ website. Mocht je er nog niet genoeg van hebben, dan heb ik niet één, maar twee videos voor je in petto. Deze videos zijn re-makes van het liedje ‘Happy’.

Één van de video’s is geregisseerd door Nigo, Pharrell’s oude vriend en eigenaar van het modemerk A Bathing Ape. Deze Japanse versie bevat lokale beroemdheden waaronder Verbal (m-flo), BiS, Teriyaki Boyz, DJ Love (Sekai no Owari), model Kiko Mizuhara, Matsu en Naoto van boy band Exile, Kazuchika Okada en Shinsuke Nakamura (Pro-Wrestling) en mascotte Funasshi. En natuurlijk Pharrel zelf.

Een andere versie is ‘Happy in Harajuku’, een fan video met sumo worstelaars, Honda’s Asimo robot en zelfs de burgemeester van Shibuya Toshitake Kuwahara. Leuk om daarbij de omgeving te bekijken, voor diegene die nog naar Japan gaan of er al geweest zijn!

Ik denk dat ik er hierdoor wel voor gezorgd heb dat het bij jou ook de hele dag in je hoofd zal blijven zitten.

Bron: Time Out Tokyo

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?