The Tale of Princess Kaguya naar Nederlandse en Belgische bioscopen

De in 2013 uitgebrachte Ghibli film The Tale of Princess Kaguya (かぐや姫の物語 Kaguya-hime no Monogatari) zal vanaf 4 september te zien zijn in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De film is geregiseerd door de mede-oprichter van Studio Ghibli: Isao Takahata. De films komen naar Nederland en Belgie door onafhankelijk distributeur Lumière.

kaguya_posterHet verhaal van de film is gebaseerd op het volksverhaal The Tale of The Tale of the Bamboo Cutter (竹取物語 Taketori Monogatari). Het was voor Takahata de vijfde film voor Studio Ghibli en zijn eerste in 14 jaar na zijn laatste film, de in 1999 uitgebrachte film My Neighbors the Yamadas (ホーホケキョとなりの山田くん Hōhokekyo Tonari no Yamada-kun). De film werd geselecteerd voor een screening tijdens de Quinzaine des Réalisateurs (Directors’ Fortnight) tijdens het Cannes Film Festival van dit jaar. The Tale of Princess Kaguya is een aantal keren genomineerd, waaronder een nominatie voor beste animatie film en beste muziek bij Awards of the Japanese Academy en nominaties bij de Blue Ribbon Awards voor beste film en beste regisseur en Kinema Junpo Awards voor beste film.

Een oude man probeert rond te komen door middel van het verkopen van bamboe. Op een dag vindt hij een een meisje in de bamboe, ze is maar een vinger groot. Uiteindelijk blijkt dit een prinses te zijn.  De film volgt de hoofdpersoon, princes Kaguya, van haar kinderjaren naar volwassenheid.

Bron: Lumière via Animatieblog

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?