Japanse (zon)dag in de Oranjerie in Den Helder

Ook dit jaar is er weer een Japanse (zon)dag in de Oranjerie De Groene Parel in Den Helder. Op 22 juni zijn er in en rondom de Japanse tuin diverse Japanse activiteiten en workshops georganiseerd. Daarnaast zal er een expositie van kimono’s en modellen van typische Japanse tempels te zien zijn.

japansezondagoranjerie2014Meester-chef Taji Masayuki Tajima zal zijn sushi-workshops geven, deelname voor deze workshop is €10,- en er kan opgegeven worden via 0223-614206. Daarnaast zullen er aikido en kyudo demonstraties gegeven worden door Bart Wilffert. Er zal bloemsierkunst en plantaardige kunstobjecten te zien zijn van Johan Görtemöller. Het is mogelijk om een workshop origami en ikebana te volgen, voor dat laatste zal een bijdrage gevraagd worden. Dit zal bekend gemaakt worden bij de workshop zelf.

Er zullen ook diverse Japanse spelletjes gedaan kunnen worden en Japanse kalligrafie dankzij Kayoko Kameda. Er is ook een mogelijkheid om in kimono, de kimono mag je aan, op de foto te gaan. Keramiste Anke van der Kwaak zal haar op Japanse cultuur geinspireerde kunst zien en Arie de jong laat haar portretten van Japanse katten zien op de Japanse zondag. Kunstenares Tiny Govers is weer aanwezig met haar temari ballen. Temari is een vorm van borduurtechniek voor het versieren van ballen. De patronen zijn complex, maar je kan haar aan het werk zien en ervan leren.

De culturele activiteit dat in het teken staat van de Japanse tuin ‘Ontmoeting der Stromen’ is een jaarlijks terugkerend evenement. De Japanse tuin op de Japanse (zon)dag is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt €4,- voor volwassenen en €2,- voor kinderen tot en met 12 jaar. De Oranjerie is te vinden aan de Soembastraat 83, op 5 minuten afstand van station Den Helder.

Leuk om te weten: de Japanse tuin met stromende beek is ontworpen en aangelegd door professoren uit Kyoto. Dit vormt het botanische hart van de Oranjerie.

Bron: Oranjerie De Groene Parel via Dichtbij.nl

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?