SieboldHuis komt met overzichtstentoonstelling ‘JAPAN: Kingdom of Characters’

JAPAN: Kingdom of CharactersDeze zomer komen Japanse striphelden naar Japanmuseum SieboldHuis, denk aan bekende figuren van Pokémon, Monchhichi, Doraemon en Hello Kitty! Van vrijdag 4 juli tot en met zondag 31 augustus zal er een overzichtstentoonstelling zijn onder de naam ‘JAPAN: Kingdom of Characters’. In deze tentoonstelling zullen de helden van 1950 tot heden in beeld gebracht worden.

Tamagotchi, Hello Kitty, Power Rangers, ik denk dat sommigen rond de 30 jaar en ouder dit nog wel kennen. Het is jeugdsentiment! Anime en manga blijft populair in Nederland, maar in Japan is het nog vele malen groter. Daar is het leven doordrongen van talloze actiehelden, anime-figuren, gamefiguren, schattigheidssymbolen en marketingmascottes. Steden, merken en overheidsinstellingen gebruiken mascottes voor marketing of als voorbeeldfiguur. Bijvoorbeeld Pipo-kun, die op een vrolijke manier de regels en verboden toelicht in de openbare ruimte.

Middelpunt van de tentoonstelling is de nagebouwde Hello Kitty slaapkamer van een doorsnee Japans tienermeisje. Deze kamer laat duidelijk zien dat Japanners niet meer zonder hun mascottes en figuren kunnen leven. Tal van stripfiguren, actiehelden, films en voorbeelden uit de Japanse Manga en Anime cultuur zijn in deze overzichtstentoonstelling te bewonderen. Je komt erachter wat een figuur is, waarom Japanners van deze helden houden en hoe lang ze al bestaan.

Ontmoet de ‘characters’ uit je jeugd, ervaar de ontwikkelingen van 1950 tot heden en maak kennis met de figuren van tegenwoordig. Er zullen veel activiteiten zijn voor de kinderen. Zij kunnen met de helden op de foto, verkleden als held, bordspelletjes doen en hun stripfiguren knutselen. Voor volwassenen zijn er manga-workshops en diverse lezingen in het thema van de tentoonstelling.

Ben jij de grootste verzamelaar?

Voor de tentoonstelling is Japanmuseum SieboldHuis op zoek naar de grootste Japanse Stripfiguur-verzamelaar en fan van Nederland. Verzamel jij alle strips, t-shirts, poppen, tassen, potloden en andere spulletjes van de Japanse striphelden? Stuur dan een foto van jouw verzameling naar Japanmuseum SieboldHuis (met je naam, email en telefoonnummer) t.a.v. gro.s1506184445iuhdl1506184445obeis1506184445@soog1506184445.

Waar is de tentoonstelling?

Japanmuseum Sieboldhuis is te vinden aan de Rapenburg in Leiden, Nederland. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Entree is €8 euro voor volwassen, €4,50 voor CJP en studenten (op vertoon van collegekaart).

Bron: Japanmuseum SieboldHuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?