Er zijn plannen voor een bewegend 18 meter hoog Gundam standbeeld!

De Gundam Global Challenge persconferentie kondigde aan plannen te hebben om een bewegend 18 meter hoog Gundam standbeeld te creëren. Tijdens de persconferentie waren de Gundam franchise maker Yoshiyuki Tomino en rockgitarist (en Gundam fan) Sugizo aanwezig. Eerder stond het project bekend als Real G Next Project. Tomino zei, “Eindelijk, wat ik gedacht had zal werkelijkheid worden.”

Er is al een Gundam standbeeld van 18 meter hoog te zien in Japan, deze werd geplaatst in 2009 in Odaiba in Tokyo, tussendoor verhuisd naar Shizuoka en terug, om het 30-jaar bestaan van de show te vieren. Het standbeeld heeft vele bezoekers aangetrokken: In juli 2009 kwamen 4.150.000 bezoekers het beeld bekijken en fotograferen.

Nu is het plan om een nieuwe Gundam standbeeld te plaatsen, maar dan bewegend. De organisatoren hebben het publiek al gevraagd om ideeën om dit te kunnen laten gebeuren! In februari 2015 zal de deadline zijn van het verzamelen van ideeen en zal er gestart worden met een screening. Na de bekendmaking van de ideeen zal het team openstaan voor extra ideeen en innovaties. Vanaf maart 2016 gaat hier naar gekeken worden en geselecteerd worden. In 2017 zal er gestart worden met het ontwerpen. Het idee is om de robot in 2019 te plaatsen, op het moment dat de serie 40 jaar bestaat en 1 jaar voor de Olympische Spelen in Tokyo!

De Mobile Suit Gundam animeserie was in 1979 voor het eerst te zien in Japan, spin-offs van deze serie verwierven vele fans over de gehele wereld. Meer informatie over het project en het team is te vinden op de website van Gundam Global Challenge.

Bron: Japan Today, Anime News Network, Oricon, OHP

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?