X JAPAN in Madison Square Garden: kaartverkoop start vrijdag

Internationaal gerenommeerde rockiconen X JAPAN komt op zaterdag 11 oktober spelen in Madison Square Garden in New York en de kaartverkoop voor deze show gaat aanstaande vrijdag 1 augustus om 10.00 uur lokale tijd in de verkoop! Dat zal voor ons Nederlanders en Belgen betekenen dat wij vanaf 16.00 uur klaar hoeven te staan om een ticket te bemachtigen!

Foto: Leslie Kee
Foto: Leslie Kee

De show in Madison Square Garden markeert de band’s eerste show samen in drie jaar en zal favorieten van fans, evenals eerder niet uitgebracht of nooit uitgevoerde muziek ten gehore brengen. Hieronder is de trailer te zien voor de show in New York!

In lijn met de liveshow in Madison Square Garden, zal Yoshiki en X JAPAN verschijnen op New York Comic Con, waar Yoshiki zal deelnemen aan een panel met Marvel Comics oprichter Stan Lee en zullen de twee praten over de samenwerkingen, waaronder de strip gebaseerd op Yoshiki, Blood Red Dragon. Alles bij elkaar worden de activiteiten in New York de New York Super Week genoemd met naast de al genoemde activiteiten nog meer concerten, game evenementen, lezingen, podcasts, storytelling, proeverijen en veel meer. De New York Super Week zal plaatsvinden van 3 tot 12 oktober.

Yoshiki heeft al eens eerder in New York opgetreden, zijn eerste concert was in 2010, voor de band is het concert in Madison Square Garden een significate mijlpaal voor de band die een Amerikaanse debuut maakte met een persconferentie in de Rockefeller Center meer dan 20 jaar terug, hier werd de band geintroduceerd aan Amerika. Sindsdien heeft de band 16 tours achter de rug, mer dan 30 miljoen albums en singles verkocht en maar liefst 18 keer de Tokyo Dome uitverkocht, welke 55.000 zitplaatsen bevat.

In de tijd van bestaan heeft de band twee grote verliezen moeten incasseren, waaronder de dood van originele gitarist hide en later de dood van originele bassist Taiji. In 2012 werd X JAPAN de Best International Rock Band genoemd op de Golden Gods Awards. Momenteel zijn Yoshiki, Toshi, Pata, Heath en Sugizo bezig met een aankomende release bij label Warner Music, de planning voor de release zal begin volgend jaar zijn.

Bron: Indivisual

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?