Dreams Awake: foto-expositie van Berber Oostenbrug en Anna-Maria Magnusson

dreamsawake_MLBBerber Oostenbrug zal zamen met Anna-Maria Magnusson een foto-expositie houden in MLB galerie in Amsterdam. De expositie draagt de naam Dreams Awake en loopt van vrijdag 5 september tot en met zondag 28 september. Tijdens deze expositie laten de twee dames zien dat (hun) dromen werkelijkheid kunnen worden.

De foto’s van Berber Oostenbrug verbeelden Japanse en Nederlandse taferelen die versmelten tot scenes, waarin meisjes rondlopen in Kimono’s gemaakt van de fijnste stoffen en die glimlachend, door hun wimpers heen naar de verte turen. De foto’s (One Year) van Berber Oostenbrug zijn geïnspireerd op Yoshitoshi’s ‘Pride of Tokyo’s Twelve Months’ (Tokyo jiman juni kagetsu)’ (1880). Oostenbrug is een in Nederland en Japan erkende styliste en fotografe voor mode events, fotoshoots en ceremonies met een authentieke japanse sfeer. Zij werkt in Nederland o.a. voor Models at Work en in Japan samen met de kimono ontwerpster en styliste Mamechiyo.

Anna-Maria Magnusson zegt: “Ik ga op zoek naar vormen die we missen, vormen die we onderweg naar werk passeren, vormen die we gewend zijn, vormen die ons doen denken en vormen die ons veranderen.” Anna-Maria wil dat mensen stoppen en nadenken over wat ze elke dag zien, maar missen. Visualisatie van de werkelijkheid is de kracht van deze fotografen. Ze zoeken in hun werk naar een soort essentie en schoonheid. Magnusson is een (video)journalist, producer en fotograaf uit Zweden en sinds 2006 woont ze in Amsterdam en is onder andere werkzaam voor Al Jazeera, WNF en National Geographic Channel en heeft verschillende internationale foto-exposities gehad. In 2014 is Anna-Maria uitgekozen voor het fotoboek “New Dutch Photography Talent” van GUP gallery, een boek dat opkomende fotografen uit Nederland bevat.

Vrijdag 5 september zal de expositie geopend worden om 18.00 uur, met om 19.00 uur een speech en van 19.30 tot 20.00 uur muziek. Na de opening zal de galerie te bezoeken zijn op elke vrijdag, zaterdag en zondag. Daar zullen één van de kunstenaars of allebei aanwezig zijn voor een praatje. De precieze dagen en tijden zijn hier te vinden.

Op zondag 7 september is er een MLB art talk met deze kunstenaars. De MLB-talk is het gesprek met de kunstenaars over hun werk: de achtergrond en het creatieproces van het werk. Kom daarvoor op zondag 7 september van 12 tot 14 uur luisteren naar en praten met de kunstenaars, tijdens een vraaggesprek geleid door de kunstenaar Theo Thomson en galeriehoudster Marie-Louise Boel. Er is een beperkt aantal plaatsen. Reserveren noodzakelijk. Aanmelden kan door te mailen naar ln.te1508804034nalp@1508804034leob.1508804034lm1508804034.

MLB galerie is te vinden aan de Witte de Withstraat 32A in Amsterdam, te bereiken vanaf Amsterdam CS met tram 17.

Bron: MLB Galerie via Berber Oostenbrug

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?