CD review: ADAMS – 秋雨 (Akisame)

This post is also available in: English

Akisame_COVER
Akisame is de nieuwste single voor ADAM en Shota, samen vormen zij het duo ADAMS. Na het album SIXNINE uitgebracht te hebben en een wekenlange Europese tour achter de rug te hebben gehad, komt de twee met een single genaamd Akisame (秋雨, herfstregen). Bij de aankondiging kwam meteen naar voren dat de twee de J-pop/J-rock scene gaan ‘verlaten’ en naar een pure electronische en digitaal geluid overstappen. Extra reden om de single onder de loep te nemen.

Tracklist:

1. Akisame (秋雨)
2. NUDE

Akisame begint met dezelfde soort vrolijkheid als Yoakemae, dat op het album SIXNINE te vinden is. Het zette mij heel even op het verkeerde been, omdat het mij deed denken aan de vrolijke oshare kei liedjes van andere bands. Het liedje heeft over het geheel een poppy sound en dat wordt goed gevoed door de zoete stem van ADAM. Er zit een goed tempo in Akisame, waardoor het liedje goed dansbaar wordt.

NUDE is van een ander kaliber, het liedje bevat meer rock dan het zoete Akisame en brengt een melancholisch gevoel met zich mee. Kerkbellen zetten het liedje in en zijn in het gehele nummer een aantal keren in het refrein te horen. Shota krijgt in dit liedje ook de kans om een prachtige gitaarsolo uit te voeren. Ook dit lied bevat ook een goede tempo om op te dansen, maar is uiteindelijk als eerste een perfecte meezinger.

ADAMS komt weer eens met een goed vervolg op SIXNINE, beide liedjes zijn aangenaam om naar te luisteren en geven het gevoel dat het tegenovergestelde van elkaar zijn. Het is een prima afsluiting van het poprock tijdperk van het duo. Na Akisame mogen we meer electro gaan verwachten. Ik wacht met smart op de vervolgstappen van deze twee mannen, maar ondertussen blijf ik genieten van deze nieuwe single.

Akisame zal vanaf eind september verkrijgbaar zijn en alleen via download verkrijgbaar zijn. Hou de website van ADAMS in de gaten voor meer informatie.

Score: 85/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?