Anli Pollicino entertaint uitverkochte Shizuoka SUNASH

Anli Pollicino, een band die ik tijdens mijn grote reis ook niet wilde overslaan trad op in Shizuoka SUNASH op 8 augustus. Precies een dag na een ander concert. Het had zo moeten zijn denk ik dan maar. Speciaal voor jullie een verslag!

Anli Pollicino heeft al 2 keer getourd in Europa, waar tijdens de 1e tour in 2010 Amsterdam ook een bezoekje kreeg. Dat was de eerste keer dat ik de band zag en het was hoog tijd voor een 2e keer! Toen ik bij de zaal aankwam hadden veel fans een rood shirt en een zwarte stropdas om. Wat leuk! Dat is dus blijkbaar de dresscode voor Anli Pollicino. Zelf draagt de band dat ook.  Op deze avond waren er meerdere buitenlanders, zie je maar weer wat een Europese tour doet! Ik heb wat gesproken met hun voordat de deur open gingen. Eenmaal de zaal gevuld was (na wat proppen, want de zaal was vol!) riep Yo-1 vanachter de gordijnen door de zaal dat we nog eventjes geduld moesten hebben. Ze waren er nog niet klaar voor!

Na een paar minuten werd de zaal donker en werd er een video afgespeeld met beelden van hun oneman in Shinjuku BLAZE eerder in het jaar. Ook kwam er een laad balkje in beeld dat langzamerhand steeds voller en voller liep. Precies op het moment dat het laatste gedeelte van het balkje gevuld was vloog het doek omlaag en stond daar de band!

shi

Anli Pollicino had eerder in het jaar het album ‘’ELECTRIC ROMANCE’’ uitgebracht en daar speelde ze heel wat nummers van! ‘’Obsession’’ en ‘’LOVE Magical’’ had leuke ingewikkelde furi die ik niet kon bijhouden.. Leuke pasjes maar goed oefenen voor de volgende keer! Shindy toonde tijdens ‘’TSUBAKI’’, ‘’where is love’’ en nog meer rustige nummers wat hij allemaal met zijn stem kan. Ook kon ik horen dat hij erg gegroeid is sinds het concert in Amsterdam.

Oude bekende nummers werden ook niet overgeslagen. In ‘’Slave Machine’’ kon je goed genieten van het bass- en screamspel van Masatoshi. In ‘’L’étoile Filante’’ kon je naast de bass ook mooi gitaarspel horen van Takuma. Maar wat is Anli Pollicino zonder heel veel furi? Naast bovengenoemde liedjes waren er nog zoveel meer liedjes met grappige furi waar de bewegingen soms een beetje raar zijn. Zoals in ‘’Game of Love’’ waar je jezelf moet knuffelen. Yo-1 is de meester van de furi en deed elke keer mee zodat je de draad niet kwijtraakte!

Tijdens de MCs werden er grapjes gemaakt en de band plaagde elkaar. Natuurlijk waren ze de fans ook dankbaar voor het komen en de band hoopt de fans snel terug te zien. Ook werden tijdens de MCs veel aandacht besteed aan drummer Kiyozumi. Doordat het podium zo laag was kon je hem nauwelijks zien. Gelukkig liet het publiek goed en duidelijk weten dat ze er zijn voor Kiyozumi.

Voor de eerste encore werd weer een filmpje afgespeeld. Het was weer 1 van hun reclame filmpjes voor hun merchandise, oftewel je kan je lachspieren weer trainen. Toen de encore begon kwam de band in rode Yutaka op en bespeelde ieder een acoustic instrument waaronder een viool voor Takuma. Ze speelde een acoustische versie van ‘”Snow Venus’’ waar je kippenvel van kreeg. Daarna gingen ze terug naar hun ‘’echte’’ instrumenten en speelde ze het nieuwe en nog niet gereleasde nummer ‘’Memories’’ als vuurpijl van deze schitterende avond. Toen was het na een foto met het publiek toch echt afgelopen…

Wie van veel furi en veel lachen houdt is Anli Pollicino echt een aanrader voor. Deze band heeft humor maar is muzikaal zeker niet slecht! Hun album ‘”ELECTRIC ROMANCE’’ is het luisteren waard!

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?