F.A.C.T.S. 2014

In het weekend van 18 en 19 oktober zal het jaarlijkse F.A.C.T.S. weer gehouden worden in het Flanders Expo in Gent! F.A.C.T.S. is van origine een grote handelsbeurs waar liefhebbers van comics, action figures, trading cards, sci-fi, fantasy, manga en nog veel meer zich helemaal kunnen uitleven op de velen dingen die hier te koop en te doen zijn. Tegenwoordig is F.A.C.T.S. meer dan alleen een handelsbeurs, het is uitgegroeid tot een groot totaalevenement met onder andere een game zone, verschillende demonstraties en workshops, Q&A sessies met beroemde acteurs en nog veel meer!

FACTS2014_Banner

Cosplay en Little Japan

Voor de Japanse liefhebbers op F.A.C.T.S. is er een cosplaywedstrijd die zal plaatsvinden op beide dagen waar men zich kan inschrijven in 4 verschillende categorieën. Op allebei de dagen zal de wedstrijd om 14:00 beginnen!

Een van de juryleden van de cosplay wedstrijd zal niemand minder zijn dan kostuum- en prop-designer Kamui uit Duitsland! Kamui heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het maken van kostuums en props en staat vooral bekend om haar World of Warcraft, Diablo en Starcraft projecten. Kamui heeft ook al verschillende boeken uitgebracht waaronder “The Book of Cosplay Armor Making” en “The Book of Prop Making”. Ook zal ze een workshop houden over harnassen en props.

Naast de cosplaywedstrijd biedt F.A.C.T.S. ook Little Japan aan. Little Japan is een klein Japans dorp ten midden van het evenement en hier zullen verschillende workshops en demonstraties aanwezig zijn waaronder een origami workshop, een kalligrafie workshop en nog veel meer leuke dingen! Qua demonstraties zal het voornamelijk gaan om de Oosterse vechtkunsten en kun je zien hoe deze in zijn werk gaan, breng dus zeker een bezoekje aan Little Japan!

Acteurs en Artiesten

Ben jij groot fan van een bepaalde acteur? Het zou best wel eens kunnen dat jouw idool een bezoekje brengt op F.A.C.T.S. dit jaar! Zo zijn er meerdere acteurs en artists aanwezig waaronder Thomas Du Caju, Kim Duchateau, Bertrand Hottin, Steven Van Baele, Nicola Demare, Lode De Vroe en meer! Sommigen zullen een Q&A houden, er is ook de mogelijkheid om met ze op de foto te gaan, superleuk!

Nog meer?

Jazeker, er is nog veel meer te vinden op dit gave evenement! Zo is er bijvoorbeeld de fan village. Ben jij fan van sci-fi, horror, anime, fantasy en meer? Dan mag je de fan village zeker niet overslaan! Hier zullen allerlei verschillende fanclubs aanwezig zijn waar men zich urenlang bezig kan houden met zijn of haar favoriete ding en natuurlijk kan je je interesses hier perfect delen met andere fans! Ook zal er een workshop zijn waar je de kans krijgt om te leren hoe Wallace en Gromit en Shaun het schaap gemaakt worden volgens de echte schetsen en een andere workshop waar je leert hoe je die supercoole cosplay armor moet maken!

Meer informatie

Het weekend van F.A.C.T.S. ziet er veelbelovend en spannend uit! Op zaterdag zal F.A.C.T.S. geopend zijn van 10:00 tot 18:00 uur en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Tickets die online gekocht worden voor 18 oktober zullen voor niet-cosplayers € 11,- kosten en voor cosplayers € 9,- per persoon. Een ticket kan ook aan de deur gekocht worden, deze kost dan echter voor niet-cosplayers € 15,- en voor cosplayers € 13,-. Ook is er ook de mogelijkheid tot een Early Bird ticket, dit ticket geeft je de mogelijkheid om zaterdag al om 9:00 uur naar binnen te mogen en kost € 22,- . Kinderen onder de 10 jaar zullen gratis naar binnen mogen mits zij met een volwassene aanwezig zijn.

F.A.C.T.S. zal gehouden worden in de Flanders Expo in Gent. Wie met het openbaar vervoer komt, kan tram 1 nemen vanuit het station (Gent-Sint-Pieters). Wie met de autokomt, kan het beste  Maaltekouter 1, 9051 Gent, Belgie intoetsen op zijn GPS!

Bron: F.A.C.T.S.

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?