Nihon no Hanga herfstopening: The Poetry of Rain and Snow

poetry of rain and snow 300In november is er weer een nieuwe tentoonstelling in het Japans Prentenkabinet Nihon no Hanga. De twaalfde tentoonstelling heeft een winters tintje, er zullen namelijk prenten te zien zijn van sneeuw en regen in Japanse prenten uit de 20ste eeuw.

In deze tentoonstelling zullen meer dan 90 prenten en geillustreerde boeken te zien zijn waarin duidelijk wordt wat de belangrijkheid van het sneeuw en regenthema is. Beide thema’s laten grafische kunstenaars toe om te experimenteren met de techniek en compositie. De selectie prenten worden begeleid door gedichten over regen en sneeuw van dichters uit de Taishō (1912-1926) en de vroege Showa periode (1926-1989).

De tentoonstelling zal in alle weekenden van november 2014 te bezoeken zijn, van vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag 30 oktober zal het museum niet geopend zijn. Op vrijdag 7, 14, 21 en 28 november zal er om 14.00 uur een gratis rondleiding zijn in het Nederlands, dit zal onder leiding zijn van assistent curator Mareen de Vries. Aanmelden is aan te raden, gezien er weinig plaatsen zijn.

Nihon no Hanga (vertaling: Japanse prenten) is een privé museum dat al meer dan 15 jaar prenten verzameld. Het museum kan bekeken worden door wetenschappers en studenten voor onderzoek. Maar twee keer in het jaar zal het museum geopend worden voor bezoekers en biedt het museum een tentoonstelling aan. Nihon no Hanga is te vinden aan de Keizersgracht 586 in Amsterdam.

Bron: Nihon no Hanga

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?