Galerie AITOBO viert 25 jarig bestaan met koto concert

Om het 25 jarig bestaan van Galerie AITOBO te vieren zal er een concert zijn van traditionele koto-muziek van Noriko Shimizu en Yoko Doi op zaterdag 29 november!

Aitobo-Yoko Doi Aitobo-Noriko ShimizuNoriko Shimizu (linker foto) is Koto-grootmeester van de Japanse Ikuta muziekschool. Als koto soliste voor het prestigieuze NHK Symphony Orchestra in Japan geeft ze concerten in Japan, Zuid-Korea en verschillende Europese landen. Yoko Doi (rechter foto) is Koto-meester en bespeelde de koto al op jonge leeftijd. Ze geeft regelmatig concerten, onder andere voor de VPRO televisie en tijdens het European Harp-symposium.

Het optreden begint om 15.00 uur en toegangskaarten zijn €10,-, maar uitsluitend verkrijgbaar via mail of telefoon (078-6413939 / 06 10709901). Het optreden vindt plaats in de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1 in Papendrecht.

Galerie AITOBO is opgezet met het doel geïnteresseerden in Nederland kennis te laten maken met de verschillende aspecten van de Japanse cultuur. In de galerie is er een collectie van aardewerk en porcelein te bekijken, maar ook Japanse poppen, inktschilderijen en meer. Eigenaresse Naomi reist elk jaar naar Japan en stelt persoonlijk haar collectie samen. Naast de galerie is er ook een Japanse taalcurusus te volgen, mogelijkheid om een theeceremonie bij te wonen en diverse andere activiteiten te doen.

Bron: AITOBO via Uchiyama

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?