Groot feest met Kameleo in Zepp DiverCity

Na 23 lives verdeeld over 4 maanden waarbij Kameleo 22 verschillende podia heeft gezien moest deze oneman tour een spetterende final hebben! Op 17 augustus had Zepp DiverCity de eer om Kameleo te verwelkomen in hun mooie grote zaal. De bedoeling van deze tour was dat Kameleo plaatsen zouden vinden waar ze nog nooit geweest waren om hun fans te zien. De naam van de tour was daarom ook “De band die hun fans groet”. Ik was bij deze live en speciaal voor AVO Blog wil ik deze avond met jullie delen!

ZeppDiverCityZepp DiverCity is een erg grote hal, er kunnen maar liefst 2500 mensen in! Ik was tot nu toe echt hele kleine zaaltjes gewend dus ik was verbaasd met de hoeveelheid mensen die er waren. Kameleo heeft aardig wat fans! Het duurde even voordat ik binnen was maar het wachten werd beloond. Zodra je binnen kwam zag je een té vrolijk gekleurd podium waar nog een doek voorzat en kon je al dansen op muziek van de band. Je kon dus al lekker genieten van de muziek voordat het concert begon.

Iets later dan de geplande tijd gingen de lichten uit en er begon een filmpje te spelen op het doek, het filmpje liet allerlei beelden zien van de lives van de afgelopen tour. Wat dan erg opvalt in het donker zijn de lichtgevende ringen (“Hika-ring”) en de lichtgevende hoorntjes (“Hikaru-tsuno”) die overigens officiële merchandise zijn van de band. Klappend op het ritme van de muziek ging het doek na het filmpje op en kwamen de bandleden 1 voor 1 op. Eerst de kleine maar gekke drummer Takeshi en bandleider en bassist Kouichi die een warm welkom kregen van het publiek. Gevolgd door de gitaristen, vrolijke Takashi en de stoere Daisuke die ook erg geliefd waren. Nog even doorklappen en ja hoor, daar kwam dan ook zanger Hikaru! Allemaal hadden ze hun “Obake” look aan.

Nadat de SE was afgelopen begon het concert dan echt, de muziek startte en de band opende met hun net uitgebrachte single: Obake! Met zombie dansers op de achtergrond deed iedereen in het publiek lekker mee. Dit nummer werd gevolgd door “Sandwich Love” en “Othello Game”. De sfeer in de hal was geweldig! En de lichtjes paste er gewoon bij, de positieve energie van de band kon je in alle hoeken en gaten voelen. De muziek was zeker niet slecht, je kon echt merken dat alle bandleden een talentje voor muziek hebben. Deze band weet waar ze mee bezig zijn. Ook met het publiek interacten kunnen ze wel. Ze vroegen aan iedereen waar ze vandaag kwamen, velen uit Tokyo maar er waren ook fans uit Sapporo en Okinawa! Die hebben ver gereisd! Alleen werd niet naar het buitenland gevraagd, wat ik wel kan begrijpen. De jongens waren erg dankbaar en ze waren zo enthousiast dat ze soms hun mond niet konden houden. Kletsen kunnen ze!

Maar naast het bespelen van instrumenten en kletsen kunnen deze jongens veel meer! Met het nummer “Dame Otoko” gingen alle pluizige waaiers de lucht in en werd er mee gedanst met zanger Hikaru. Ook het headbangen werd niet vergeten, iedereen gebruikten zijn hoofd goed tijdens “Gendaibyou Utsushi” en “vs. Complexes”. Hierna was het tijd om te rusten met o.a. het nummer “Wedding Mail” waarbij de band een andere kant liet zien met het piano spel van Takashi. De eerste helft van de show stopte hier en het doek ging dicht.

kameleo2014Op het doek werd weer een filmpje afgespeeld. Dit keer zagen we andere gezichten, het was de band “Hageyume”! Met deze band, geleid door TV komediant Hamaguchi from Yoiko heeft Kameleo een samenwerking gehad en iedereen was benieuwd hoe fans zouden reageren als zo’n band nou op een VK kwam. Met een rapper, wat lucht instrumentspelers en Yoshiyuki (Yoshiki look-a-like) was het toch wel een succes! Nieuwe pasjes werden geleerd en op het nummer “Real Forty” deed iedereen mee, hoe raar de pasjes ook waren! Met het 2e liedje “None of your bussiness” traden de 2 bands samen op.

Dat dansen zat er nog goed in toen Hageyume het podium verliet want Kameleo liet hun instrumenten rechts liggen en danste met z’n allen op “A x B /Boku” en “Jikyuu 850 yen” terwijl ze ook nog de longen uit hun lijf zongen! Met “Magical Drink” maakte Kameleo het publiek helemaal enthousiast, dit is namelijk een erg oud nummer! Zeldzaam dus! De show zette zich voort met “D.S.K.” en “Biyou Seikei” en daarna kwamen de handdoeken de lucht op “Shikou wa tsuneni mainasu” Hikaru schreeuwde door zijn microfoon dat het tijd was voor het laatste liedje en de muziek van “Niito Hime” begon.

Maar was het wel het einde?

Het doek was dicht en op het doek ging weer een filmpje spelen, maar dit keer met iets heel leuks! Namelijk wat aankondigingen! Het eerste wat aan bot kwam was het nieuwe album ‘’Haikara’’ die uitkomt op 15 oktober, het gegil wat je uit het publiek hoorde was onbeschrijfelijk. Ik had kippenvel! Maar daar bleef het niet bij, want er werd alweer een nieuwe tour aangekondigd en nog 3 speciale dagen in januari. Als dat de fans niet gelukkig maakt!

Het doek ging weer open en het was tijd voor de encore! De encore begon met “Agete ikou uta” gevolgd door “21 Seiki man” en als laatste kon iedereen meezingen met “Lalala”. Tijdens dit liedje schoot een confetti kanon zilveren slierten door de zaal wat een glimmend en onvergetelijk effect gaf. Iedereen wilde een stukje  hebben natuurlijk om aan deze avond terug te denken. Het was de kortste 3 uur durende live show met veel gelach en gepraat over avonturen van de afgelopen tour en de band was heel erg dankbaar en vertelde dat nog eens goed in een speech. Deze tour heeft hun kracht en zelfvertrouwen gegeven om zo door te gaan en dat moeten ze zeker doen!

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?