Ei Wada in het Fries Museum met Toki ori ori nasu

Vanaf zaterdag 1 november is in het Fries Museum drie weken lang de installatie Toki ori ori nasu te zien van de jonge mediakunstenaar Ei Wada uit Tokyo. Toki ori ori nasu, oftewel Falling Records is een indrukwekkend kunstwerk op het snijvlak van film en mediakunst. In een viertal metershoge kolommen valt ouderwetse filmtape sierlijk omlaag en vormt bijzondere patronen. Na 20 minuten rolt de tape met een adembenemend tempo weer op, begeleid door dramatische muziek. Kunstenaar Ei Wada speelt met de mogelijkheden van uit de mode geraakte media en maakt hiervan poëtische kunstwerken.


De presentatie vormt het startschot voor een maand lang film en mediakunst in de Friese hoofdstad. In november zullen er diverse evenementen zijn, waaronder het Media Art Festival, het Noordelijk Film Festival, de internationale gamingconferentie Next Gen Art Event en, in het Fries Museum, de tentoonstelling New Horizons. De kunst achter gaming. In deze tentoonstelling, die van vrijdag 21 november tot en met zondag 15 februari 2015 te bezoeken zal zijn, wordt de vraag ‘Hoe beïnvloeden kunst en gaming elkaar?’ beantwoordt worden.

De installatie is van zaterdag 1 tot en met donderdag 20 november 2014 te zien in de openbare hal van het museum. Mocht je het museum willen bezoeken, dan betaal je €10,- of €5,- met een studentenkaart of kortingskaart. Het Fries Museum is te vinden op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Bron: Fries Museum

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?