Binnenkort te huur: Manga appartementen voor buitenlandse bezoekers in Tokyo

Is manga en anime je lust en je leven? In Japan heb je diverse manga café’s waar je terecht kan, met eindeloze muren met manga, lekker eten en soms ook een plek waar je kunt slapen. Maar binnenkort kan het nog een stapje beter: manga appartementen. Spendeer je vakantie omringt door manga voor eigen gebruik!

mangaappartement

Het bedrijf Slow Curve is van plan om binnen drie jaar een 10-verdiepingen hoog flat in drie verschillende districten van Tokyo te openen. Akihabara, Ikebukuro en Nakano worden de drie districten waar de diverse al bekleedde appartementen, voor ongeveer €36,- (minder dan ¥ 5000,-) per nacht bewoond kunnen worden. De appartementen zijn voorzien van diverse huishoudelijke apparaten, en aan de muren van elke kamer en kasten zullen meer dan 2000 manga’s te vinden zijn!

Mocht je in de toekomst een appartement willen huren, dan zul je even moeten kijken in welk district je wil verblijven. Want elk district zal een andere selectie mangatitels op de planken hebben, gericht op een bepaalde doelgroep. In de appartementen in Akihabara zullen de nieuwste manga’s te lezen zijn, in Ikebukuro zullen de manga op vrouwen gericht (shoujo en josei) zijn en in Nakano de klassieke mangatitels.

De appartementen zullen geen typische hoteldiensten hebben, zo blijven de prijzen ook laag om te huren, daarom zul je als gast korting krijgen bij lokale restaurants, cosplay café’s en winkels.

Bron: Tourism Review, via Anime News Network

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?