Oedo Sukeroku Taiko komt naar Europa

Oedo Sukeroku Taiko was het allereerste erkende ensemble dat in Tokyo voorstellingen bracht met enkel en alleen de Taiko drums. De groep werd opgericht in 1959 door Kobayashi Seïdo. In de loop van de eerste jaren ontwikkelde het slagwerk zich tot een ware kunstvorm, met een veel theatraler karakter. Hieruit volgde dan ook vertoningen op podia overal ter wereld. En deze maand is de groep te zien in Europa onder de titel ‘De Tamboers van Tokyo’!

Het esemble Oedo Sukeroku Taiko brengt zowel traditionele Japanse werken als bewerkingen van zulke originele creaties. Hetgeen zij vooral bereiken met hun concertspektakels is het oproepen van een zeer opwindende sfeer, een waar feest. Dit doen ze via krachtige ritmiek en verfijnde, afgewerkte bewegingen. De combinatie van het geluid en de beweging brengt net die sfeer, zorgt voor een geheel dat je helemaal meesleurt.

De groep staat erom bekend een erg eigen stijl te hebben die dan ook de Sukeroku stijl wordt genoemd. Het zal dus nog anders zijn dan de Yamato drummers, die volgend jaar weer een Europese tour zullen doen. De naam van de groep komt voort uit de voormalige naam van Tokyo, namelijk Edo en een belangrijk kabuki personage Sukeroku Hanakawado. Sukeroku werd gedacht te staan voor de traditionele geest van Edo.

Tijdens de shows kan je de schoonheid van het menselijk lichaam nog meer appreciëren. Door de erg esthetische manier van bewegen zie je de kracht en subtiliteit van een lichaam helemaal tot zijn recht komen. De combinatie met het geluid brengen de toeschouwers in een vorm van extase. Een ervaring die je niet snel zal vergeten!

De groep zal tijdens zijn bezoek aan Europa echter slechts 2 landen aandoen, namelijk Frankrijk en België. Het optreden in België zal doorgaan in de Stadsschouwburg in Antwerpen op zaterdag 22 november 2014. De deuren gaan open om 20.00. Een kaartje kan vanaf € 32,- exclusief servicekosten verkregen worden.

Een overzicht van de tour is hier te vinden.

Donderdag 6 november: L’Illiade – Illkirch, Frankrijk
Vrijdag 7 november: L’Illiade – Illkrich, Frankrijk
Maandag 10 november: Grün – Cernay, Frankrijk
Dinsdag 11 november: Grün -Cernay, Frankrijk
Woensdag 12 november: Grün – Cernay, Frankrijk
Vrijdag 14 november: Coluche – Plaisir, Frankrijk
Zondag 16 november: Bernard Giaudeau – Noyelles-Godault, Frankrijk
Dinsdag 18 november: Le Colisee – Roubaix, Frankrijk
Donderdag 20 november: Isabelle de Hainaut – Bapaume, Frankrijk
Zaterdag 22 november: Stadsschouwburg – Antwerpen, België

Bron: Oedo Sukeroku Taiko

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Eén gedachte over “Oedo Sukeroku Taiko komt naar Europa

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?