24ste editie Japanese Public Speaking Contest in Brussel

2014 posterOp zaterdag 29 november is er voor de 24ste keer het Japanese Publick Speaking Contest in The Japanese School of Brussels. Deze wedstrijd is georganiseerd door Nihonjinkai (Vereniging van Japanners in België) en wordt ondersteund door de Japanse ambassade in België.

De inschrijvingsperiode is helaas net voorbij, maar diegene die deze wedstrijd wint wint een reis naar Japan. Het doel van de voordrachtwedstrijd (speech contest) is het bevorderen van zowel het aanleren van de Japanse taal, als van de culturele uitwisseling tussen België en Japan. Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, zal de jury in zijn beoordeling rekening houden met elke bestaande Japanse taalervaring (verblijf in Japan, lange-termijn studie,
werkervaring in een Japans bedrijf, enz.).

Er zullen twee categorieën zijn, in de eerste categorie kan er een voordracht gehouden worden over een vrij onderwerp, deze zal drie minuten duren. Er zullen geen vragen achteraf gesteld worden. Bij de tweede categorie zal er een voordracht van vijf minuten zijn en deze zal betrekking moeten hebben tot Japan inclusief een korte voorstelling. De eerste prijs van deze categorie wint de reis naar Japan! Voor alle andere finalisten zijn er prijzen te winnen.

De wedstrijd zal vanaf 14.00 uur van start gaan. The Japanese School of Brussels is te vinden aan de Mulderslaan 133 in Brussel. Indien je de metro neemt, stap dan uit bij metrostation Beaulieu.

Bron: Nihonjinkai via de Japanse ambassade in België 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?