Tweede editie Kyoto-Tag in Keulen

kyoto-tag2014De stadspartnerschap Keulen – Kyoto vierde in 2013 de 50ste verjaardag met een aantal activiteiten door middel van een speciale Kyoto dag (Kyoto-Tag). Dit jaar wordt er weer een Kyoto-Tag georganiseerd met de mogelijkheid om dit jaar opnieuw de cultuur van Kyoto te beleven in Keulen, namelijk op zaterdag 22 november!

Divers programma

Het programma omvat onder andere een documentaire over de Katsura Villa, beter bekend als de ‘Imperial Palace’ en vertegenwoordigt een complex van gebouwen met tuinen en theehuizen. Het complex is nu één van de belangrijkste culturele momnumenten van Japan. Daarnaast is er ikebana demonstratie te volgen, kimono-presentatie met een overzicht van de traditionele en tijdloze kleding. Een Japanse Kendo meester laat een aantal demonstraties zien. Ook is er een Shakuhachi optreden en zijn er diverse workshops te volgen, onder andere Shodo, Japanse kalligrafie en origami. Een leuk extraatje is de lezing over de werken van Jun’ichiro Tanizaki, één van de belangrijkste denkers van de Japanse esthetiek. En voor de lekkere trek verkoopt de Düsseldorfse bakkerij Bakery My Heart speciale Japanse producten.

Kyoto-Tag vindt plaats in de Japanisches Kulturinstitut in Keulen, te vinden aan de Universitätsstrasse 98 in Keulen en de dag duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Bron: Japanisches Kulturinstitut (Japan Foundation in Duitsland)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?