Manga Review: Fairy Tail

This post is also available in: English

Hét succes van de bekende mangaka Hiro Mashima. Fairy Tail begon in 2006 en is nu nog steeds razend populair!

fairytail

Hiro Mashima is geboren op drie mei 1977. Hij heeft altijd al Mangaka willen worden. Al als kind las hij graag manga en na het lezen gebruikte hij de manga als voorbeeld om zelf wat te tekenen. Na de middelbare school ging Mashima naar een speciale school voor manga artiesten, maar die heeft hij nooit afgemaakt. Hij heeft zelf gezegd, dat hoewel de school goed was voor het leren van de techniek, het hem niet zou helpen om een gepubliceerde manga artiest te worden.

In 1999 breekt Mashima door met de manga Rave, die werd gepubliceerd in Kodansha’s weekly shonen magazine. De serie liep van 1999 tot 2005 en er is zelfs een anime van gemaakt. Een jaar later komt Mashima met het dubbel zo populaire Fairy Tail, dat ook gepubliceerd wordt in Kodansha’s weekly shonen magazine.
Het bedrijf dat de manga van Hiro Mashima publiceert is: Kodansha Ltd. Een van Japan’s grootste publicatie bedrijven. De huidige president is: Yoshinobu Noma, en het bedrijf publiceert boeken, magazines, manga, muziek, cd’s en dvd’s.

Fairy Tail is een manga die in meerdere categorieën past, waaronder actie, avontuur, comedy, fantasie en shonen. In de eerste paar hoofdstukken heeft de tekenstijl veel weg van Eiichiro Oda’s One Piece, maar geleidelijk aan gaat de tekenstijl meer op de tekenstijl van de anime van Fairy Tail lijken. Zelfs de naam van deze serie heeft een verborgen betekenis. Het is géén spelfout, integendeel, het voegt zelfs wat toe aan het verhaal:

“Hebben feeën echt een staart? Bestaan ze wel…net zoals hen, is deze plek een eeuwig mysterie…een eeuwig durend avontuur!” —Makarov Dreyar over de ware betekenis van Fairy Tail in Now We’re Even.

Persoonlijk vind ik Fairy Tail een echte aanrader om te lezen. Het is niet alleen ontzettend spannend, maar ook grappig en voornamelijk ook ontroerend. Door alleen maar deze manga te lezen, of door de anime te kijken, leer je belangrijke lessen over vriendschap en doorzetten. Voor mij is Fairy Tail een onmisbaar avontuur geworden, en ik hoop dat met iedereen te kunnen delen.

Score: 90/100

Maxi Straw

Haai! Ik ben Maxi. Ik ben een schrijver en houd mezelf vooral bezig met Engelstalige Fantasy-verhalen en detective novels. Ik ben een enorme fan van Steampunk, manga en anime, en een liefhebber van de Japanse cultuur. Ik ben echt helemaal weg van schrijven, het liefste deed ik dat de hele dag! Mijn Nederlands is niet zo sterk als mijn Engels, maar ik doe mijn best. Cheers~!

4 gedachten over “Manga Review: Fairy Tail

 • 4 December, 2014 om 08:21
  Permalink

  Erg leuk stukje om te lezen, ook om wat meer achtergrond van de artiest en manga mee te krijgen. :)

  Reactie
 • 4 December, 2014 om 23:15
  Permalink

  Leuk stuk! Ik wist niet echt wat over Hiro Mashima dus leuk om weer wat bij te leren :) Heb wel wat afleveringen gezien van de anime maar ben nu ook erg nieuwsgierig naar de manga ^^

  Reactie
  • 4 December, 2014 om 23:20
   Permalink

   Dankjewel!
   ’t Ziet er naar uit dat ik m’n doel bereikt heb dan ;) mensen nieuwsgierig maken naar de manga was precies mijn bedoeling! ^-^

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?